Alimentul care îi îmbolnăvește pe concurenții de la Survivor România. Îl mănâncă toți fără să-și dea seama

Anca Manolica 21.01.2023, 10:24
Alimentul care îi îmbolnăvește pe concurenții de la Survivor România. Îl mănâncă toți fără să-și dea seama

Atunci când au acceptat provocarea Survivor România, concurenții au pornit în aventura vieții lor. Una extrem de grea, în care trebuie să facă față unor condiții precare. Traiul din jungla Dominicană și-a pus rapid amprenta asupra corpului lor, astfel că mulți se confruntă cu probleme de sănătate. Fete par să fie cele mai afectate.

Din ce cauză se îmbolnăvesc concurenții de la Survivor România

Survivor este despre luptele care se pot vedea pe micile ecrane, dar mai ales despre lupta de supraviețuire în cele mai grele condiții. Dormitul în junglă sub cerul liber, de multe ori chiar și în ploaie, fără pernă și saltea, fără mâncare, cu o igienă precară, fără mijloace de comunicare cu exteriorul, toate acestea le fac viața extrem de grea celor care acceptă provocarea din Dominicană.

Rezistența fizică, dar mai ales psihică, pregătirea sportivă, capacitatea de a se integra în echipă, de a se adapta la condițiile neprielnice, departe de confortul casei și de cei dragi, toate acestea sunt factori decisivi pentru ca participanții să ajungă cât mai departe în competiție.

Motivul pentru care concurentele se umflă la față

Ajunsă deja la sezonul al patrulea, competiția și-a arătat de multe ori „adevărata față”. Una dură, cu care concurenții au dat piept încă din prima zi când au pășit în junglă. Și am putut vedea cu toții cum, de-a lungul sezoanelor, fetele au fost mult mai afectate decât băieții de condițiile precare.

Lipsa igienei și alimentele pe care le consumă au avut un cuvânt greu de spus în ceea ce privește organismul lor. Telespectatorii au observat că atât Faimoasele, cât și Războinicele au avut multă vreme fața vizibil umflată. Totuși, în spatele acestui lucru, există câteva motive despre care a vorbit un medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.

Concurentele de la Survivor România se confruntă cu multe probleme de sănătate
Concurentele de la Survivor România se confruntă cu multe probleme de sănătate

Explicații din partea unui specialist

Doctorul Oana Dumitrache a explicat care sunt transformările prin care trec, în fiecare an, concurentele de la Survivor. Aceasta spune că laptele de cocos, nelipsit, de altfel, din alimentația de zi cu zi din junglă are un efect extrem de mare asupra organismului uman.

„Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic”, a explicat aceasta, potrivit click.ro.

De asemenea, medicul a menționat că un consum prea mare de zahăr poate declanșa anumite boli legate de sindromul metabolic. Totodată, concurenții pot dezvolta, în timp, intoleranță la nuca de cocos, în condițiile în care aceștia pot mânca doar nuci de cocos și orez, dacă nu câștigă probele de recompensă în care primesc și alte feluri de mâncare. Și să nu mai vorbim despre înțepăturile de insecte, în urma cărora ei pot dezvolta reacții alergice.

Citește și: Apariție surpriză la Survivor România. Un fost câștigător revine în concurs. Video

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...