Alimentul care îi face fericiţi pe oameni. Trebuie consumat de trei ori pe zi

Ioana Bucur 10.12.2021, 09:25
Alimentul care îi face fericiţi pe oameni. Trebuie consumat de trei ori pe zi

Se spune că banii nu aduc fericirea, însă se pare că mâncarea este mai mult decât capabilă să o facă! O echipă de cercetători din Coreea de Sud a realizat un studiu ce a avut o concluzie surprinzătoare. Acesta este alimentul care îi face fericiți pe oameni. Specialiștii au explicat ce se întâmplă în organismul uman dacă este consumat de trei ori pe zi.

Secretul fericirii?

Secretul fericirii a fost descoperit de un grup de cercetători de la Departamentul de alimentație și nutriție de la Universitatea de Stat din Seul, Coreea de Sud. Aceștia au realizat un studiu în care au observat că participanții adulți care au consumat câte zece grame de ciocolată neagră ce avea 85% cacao în conținut, de trei ori pe zi, au avut o stare de spirit mai bună decât ceilalți.

Explicația, susțin oamenii de știință, este legată de schimbările microbiene de la nivelul intestinului. Potrivit datelor culese în timpul studiului, de la 48 de subiecți,  procentul foarte mare de cacao din ciocolata neagră a avut o influență pozitivă în cazul stărilor emoționale negative, potrivit Science Direct.

Trebuie subliniat faptul că aceste rezultate pozitive au fost înregistrate doar în cazul consumului de ciocolată neagră cu 85% cacao, ele nefiind valabile și în cazul ciocolatei cu lapte, care trebuie mâncată cu moderație.

Produsele de ciocolată cu un procent foarte mare de cacao sunt mai bune pentru sănătatea oamenilor, deoarece conțin mai puțin zahăr, grăsimi și alți aditivi, cum ar fi coloranți și ulei de palmier. Cacao, ingredientul principal folosit pentru obținere ciocolatei, este bogată în fibre, fier și fitochimicale, care sunt compuși chimici puternici găsiți în plante și despre care se știe că susțin sistemul imunitar și reduc riscul de bloi, precum cancerul, demența, artrita, boile de inimă și accidentul vascular cerebral.

„Ciocolata neagră (85% cacao) a fost recunoscută de mult timp pentru proprietățile sale benefice, care modifică pozitiv starea de spirit”, au transmis cercetătorii din Coreea de Sud.

Alimentul care îi face fericiţi pe oameni

Ce s-a descoperit în laboratorul de analize

În cadrul studiului au fost recrutați 48 de voluntari care au consumat fie 30 de grame de ciocolată neagră cu 85% cacao, pe zi, 30 de grame ciocolată cu 70% cacao sau fără ciocolată, timp de trei săptămâni.

Modificările în ceea ce privește starea lor de spirit au fost măsurate și observate cu ajutorul programului de influențe pozitive și negative (PANAS). Cei 48 de participanți și-au evaluat sentimentele pe o scală de la unu la cinci.

Cercetătorii au analizat și mostre din fecalele celor care au luat parte la studiu. Rezultatele au arătat că grupul care a consumat ciocolată cu 85% cacao a redus semnificativ stările negative, dar nu și cel cu ciocolată cu 70%, în timp ce analizele de laborator au arătat că diversitatea microbiană intestinală a fost mult mai mare în cazul grupului care a mâncat ciocolată cu 85% cacao.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...