Cum faci tort de ciocolată fără făină. Rețeta care are doar 5 ingrediente

Iancu Andreea, Ozana Mazilu 09.10.2021, 11:06
Cum faci tort de ciocolată fără făină. Rețeta care are doar 5 ingrediente

Cine nu iubește ciocolata?! Deserturile care se bucură de acest ingredient în compoziție impresionează orice musafir și se pot prepara extrem de simplu. Savuroase și având un aspect încântător, prăjiturile cu ciocolată sunt preferatele tuturor. Dacă îți dorești să îți impresionezi musafirii, poți încerca o rețetă de tort de ciocolată fără făină, care se realizează cu doar 5 ingrediente. Pregătirea este rapidă iar rezultatul final este spectaculos.

Cum pregătești o rețetă de tort de ciocolată fără făină

Ciocolata este preferata tuturor celor care adoră deserturile. Ingredientul aduce o savoare aparte oricărei prăjituri, astfel că puțini sunt cei care pot spune nu unui astfel de dulce. Pe de altă parte, atunci când ești în criză de timp și vrei să pregătești un desert rapid și delicios, poți încerca rețeta de tort de ciocolată fără făină, pentru care ai nevoie de doar 5 ingrediente. Acesta poate fi decorat cu frișcă, înghețată sau cremă de mascarpone și va impresiona oaspeții.

 

Totodată, tortul de ciocolată fără făină poate fi o alegere inspirată și inedită pentru micul dejun sau o gustare dulce, dar și ca desert servit musafirilor care au intoleranță la gluten sau suferă de boala celiacă, ori pur și simplu preferă să evite făina. În acest mod, invitații se pot bucura de o masă savuroasă, care nu le pune în pericol sănătatea.

Cum faci o rețetă de tort de ciocolată fără făină, cu doar 5 ingrediente
Rețeta de tort de ciocolată fără făină

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră
  • 130 g unt
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 60 g cacao amară pudră
  • zahăr pudră, după gust

Mod de preparare

Pentru a pregăti tortul de ciocolată fără făină, începe prin a amesteca bucățile de ciocolată neagră și unt, pe ambele topindu-le la bain-marie sau la cuptorul cu microunde. Separat, se amestecă trei ouă cu cantitatea de zahăr, folosind un mixer electric sau un tel, până când se obține un amestec omogen și aerat. Peste aceste ingrediente se adaugă ciocolata topită și untul, pe care le vei incorpora cu ajutorul unei spatule.

Ulterior, vei adăuga pudra de cacao cernută și vei amesteca întreg conținutul. Toarnă apoi amestecul într-o formă de tort, cu dimensiunile de 20 cm, pe care ai așezat înainte hârtie de copt. Tortul de ciocolată se pune la cuptor, timp de 25-30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius. Dacă obișnuiești să verifici tortul atunci când s-a copt cu ajutorul scobitorii, nu te îngrijora că acesta este umed. Tortul de ciocolată fără făină este o prăjitură ce rămâne uneori umedă la interior. La final, după ce s-a copt, prăjitura se scoate din formă și se decorează în funcție de preferințe și gust.

Urmăriți Impact.ro și pe