Cum se prepară prăjitura cu nuci, cafea și ciocolată. Rețetă și ingrediente

Daria Petrescu 07.11.2021, 09:46
Cum se prepară prăjitura cu nuci, cafea și ciocolată. Rețetă și ingrediente

Rețeta de prăjitura cu nuci, cafea și ciocolată este unul dintre cele mai apreciate preparate dulci, datorită gustului deosebit pe care îl are projitura. Nu se face greu și trebuie să țineți cont de toți pașii atunci când vă apucați să pregătiți acest preparat. Dacă vreți să le faceți o surpriză celor dragi, iată ce ingrediente vă trebuie și care este modul de preparare. Cum se prepară prăjitura cu nuci, cafea și ciocolată. Rețetă și ingrediente

Ingrediente:

Blat Alcazar din bezea cu nucă

3 albuşuri

100 g zahăr tos

175 ml lapte

50 g nucă măcinată

1 linguriţă ness (cafea solubila/cafea instant)

2 linguriţe esenta de rom

250 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei

50 g faină albă

 

75 g nuci măcinate

Crema de nuci şi cafea

3 gălbenuşuri

100 g zahăr tos

Glazura de ciocolată

200 g friscă lichidă

1 lingură zahăr pudră

200 g ciocolată amăruie (maxim 59% cacao)

Mod de preparare blat

Pentru început, încinge cuptorul la 160 de grade. Până ce cuptorul se încălzește, pregătește o tavă de 25/16cm care se tapetează la bază cu hârtie de copt. Nu se unge, spre deosebire de alte rețete, în care tava trebuie neapărat unsă, pentru a nu se lipi.

Într-un castron, se amestecă făina și nuca măcinată cu un tel în formă de pară. Puteți folosi și o sită cu ochiuri mai mari și se pot cerne împreună, dar nu e obligatoriu.

Bate albușurile bezea cu un praf de sare. Adaugă zahărul în ploaie și bateți în continuare cu viteză mare până se topeşte tot zahărul. Se încorporează amestecul uscat, cu o spatulă, avâd grijă să nu pierdem tot aerul din bezea.

Transferați compoziția în tavă, apoi nivelați ușor și puneți la cuptor pentru 20-25 minute, până începe să se rumenească uşor deasupra. Trebuie să știți că aluatul nu trebuie copt în exces, pentru că se va usca foarte.  Când este gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească, în timp ce ne ocupăm de cremă

Mod de preparare cremă de nuci cu cafea

Pentru început, frecați gălbenușurile cu zahărul, până veți obține o spumă. . Laptele împreună cu nuca se înfierbântă, apoi se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri, amestecând încontinuu.

Puneți amestecul  pe foc, la flacără mica. Amestecați  în permanenţă, până când se îngroaşă. Apoi se ia de pe foc, se adaugă nessul şi romul, se transferă în bolul mixerului şi se lasă să se răcorească.

După ce crema s-a răcit, mixați, în timp ce adăugați câte o bucată de unt. Crema și untul trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a nu se tăia.

Puneţi totul la frigider pentru 30 de minute sau până când se întăresc, apoi le scoateţi şi mixaţi crema cu viteză maximă. După ce ați obținut crema, aceasta se întinde peste blat, se nivelează frumos şi se dă la rece.

Mod de preparare glazura de ciocolată

Frişca lichidă se amestecă cu zahărul, se toarnă peste ciocolată, se amestecă până se omogenizează. Apoi se aplică glazura peste stratul de cremă, se nivelează şi se dă la rece. Imediat cum se întărşte glazura, prăjitura poate fi porţionată şi servită, este rețeta prezentată pe simonacallas.com.

Urmăriți Impact.ro și pe