Alimentul care aduce norocul. Trebuie să îl ai mereu în casă, ce spune tradiția

Andra Daoud 14.02.2022, 18:56
Alimentul care aduce norocul. Trebuie să îl ai mereu în casă, ce spune tradiția

Românii care cred în superstiții trebuie să știe că există un anumit aliment despre care se spune că atrage norocul în casă. Este vorba despre un ingredient pe care majoritatea oamenilor îl au deja în casă și îl folosesc frecvent, însă nu sunt conștienți de valoarea lui simbolică. Pentru a aduce norocul însă, trebuie ca recipientul cu acest aliment să fie plasat într-un anumit loc din casă.

Alimentul care aduce norocul

În fiecare casă se află numeroase obiecte, plante sau alimente despre care se spune că aduc norocul sau, dimpotrivă, atrag energiile negative în locuință. Din prima categorie face parte și un aliment pe care îl folosim frecvent fie la deserturi, fie pentru a îndulci diverse băuturi, precum ceaiul sau laptele cald.

Este vorba despre miere, care are atât proprietăți nutritive recunoscute, cât și o puternică simbolistică. Se spune că mierea este aducătoare de noroc, iar pentru a vă bucura de energiile bune pe care le atrage trebuie să fie amplasată într-un anumit loc din casă. În timp ce mulți români păstrează borcanul cu miere într-un dulap din bucătărie, pentru a aduce noroc, acesta trebuie să stea întotdeauna în mijlocul mesei.

În acest fel, spune tradiția, toți membrii familiei se pot bucura de efectul miraculos al mierii. Atenție însă, pentru ca norocul să nu se transforme în ghinion, mierea trebuie să rămână proaspătă și să nu se cristalizeze. În momentul în care se formează acele cristale în borcan (sau se zaharisește, așa cum se mai spune), mierea devine sursă de energii negative, potrivit aceleiași credințe populare.

Alimentul care aduce norocul. Trebuie să îl ai mereu în casă, ce spune tradiția
Pentru a aduce noroc, mierea trebuie să fie așezată pe mijlocul mesei

Ce trebuie să faci dacă mierea s-a cristalizat

Faptul că se mierea se cristalizează este un semn că alimentul este cât se poate de natural. Totuși, textura cristalizată a mierii nu doar că aduce ghinion, potrivit credinței populare, dar este și mai greu de dizolvat. Pentru a readuce mierea în starea inițială, este nevoie de un vas cu apă pe care îl puneți pe foc. Puneți o cârpă sau un prosop în vas, apoi puneți borcanul cu mierea cristalizată și încălziți la foc mic, până când apa ajunge la punctul de fierbere.

Încălzind mierea la bain marie, cristalele de zahăr se dizolvă și mierea redevine lichidă. Veți observa că se formează o spumă albă la suprafață, pe care va trebui să o îndepărtați cu o lingură. Este important de reținut că mierea se păstrează la temperatura camerei, nu la frigider, mulți români făcând această greșeală. De altfel, din cauza expunerii la temperaturi scăzute mierea ajunge să se cristalizeze.

Urmăriți Impact.ro și pe