Alimentele care trebuie consumate împreună. Puțini procedează așa, din păcate

Olteanu Mariana 06.08.2023, 15:27
Alimentele care trebuie consumate împreună. Puțini procedează așa, din păcate

O alimentați echilibrată stă la baza unui corp sănătos.  Anumite fructe și legume ne pot salva de mai multe boli. Chiar și cele mai periculoase boli pot fi combătute cu ajutorul acestora. Toată lume le are în casă. Iată despre ce alimente este vorba! Nu te-ai fi așteptat la acest lucru.

Alimentele care țin bolile departe

Există o serie de alimente care pot ține departe medicul. Consumate într-o combinație anume, acestea pot reduce riscul dezoltării unor anumite boli periculoase. Printre legumele care s-au dovedit a fi benefice pentru corp se numără și vedetele sezonului, rosiile. Consumate într-o anumită combinație, acestea pot ține cancerul departe.

Combinația recomandată de nutriționiștii este cea de roșii cu avocado. Se pare că, grăsimile mononesaturate din avocado fac licopenul care luptă împotriva cancerului din roșii de patru ori mai puternic. Cu ajutorul acestei combinații de alimente putem ține cancerul departe.

Te-ar putea interesa și: Alimente care nu îngrașă și le poți mânca și seara. Sfaturi de la nutriționiști

Alte beneficii ale avocadului

Însă, lista cu beneficiile avocadului nu se termină aici. Acesta este recomadat de foarte mulți nutriționiști.  Grăsimile acestui fruct sunt unele sănătoase, pentru că sunt monosaturate. Avocado se mai remarcă și prin multitudinea de vitamine pe care o conține.  Printre ele se numără riboflavina, niacina, folat, vitamina E, C, E, K, B6), mineraleșe (potasiu, magneziu, cupru) și substanțe antioxidante, cum ar fi compuși fenolici și carotenoizi (luteină și beta-caroten) (1, 2).

Te-ar putea interesa și: Cum știi că un avocado este copt. Trucul care te ajută să nu risipești bani

Avocado este preferat de foarte mulți oameni datorită multitudinilor de rețete în care se poate gătit. Fructul poate fi adăugat în salate, smoothie-uri de fructe, înghețată de casă sau garnituri de legume. De asemenea, acesta poate fi consumat sub formă de pastă sau guacamole, întins pe pâine.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat că acesta reduce riscul cardiovascular. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de acizi grași mononesaturați, fitosteroli și fibre. Una dintre cele mai cunoscute propietăți ale sale este scăderea în greutate. Fructul este introdus în multe diete datorită fibrelelor și grăsimilor. Acestea ajută la prelungirea senzației de sațietate. Acest fruct poate fi gătit într-o varietate mare de feluri. Foarte mulți români preferă să-l consume dimineața, sub formă de guacamole.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te ajută să scapi de stres. Dieta pentru o minte liniștită

Urmăriți Impact.ro și pe