Cum știi că un avocado este copt. Trucul care te ajută să nu risipești bani

Mihnea Tălău 07.07.2023, 10:21
Cum știi că un avocado este copt. Trucul care te ajută să nu risipești bani

Avocado este un fruct exotic, provenit din Mexic care deține numeroase proprietăți benefice corpului uman. Se cunoaște faptul că fructele avocado au un conținut ridicat în nutrienți și numeroase  vitamine necesare organismul. Pentru a beneficia de toate avantajele oferite, fructul trebuie consumat în stare brută, dar atenție – maturat și copt.

Fructele de avocado au devenit indispensabile pentru persoanele care sunt vegane sau care pur și simplu își doresc o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Cum știi dacă un avocado este copt

Fructele coapte sunt întotdeauna mai închise la culoare. Trebuie să știi însă că sunt și tipuri care rămân mereu verzi.

Coajă unui avocado trebuie să aibă striații și imperfecțiuni, însă niciodată lovituri și adâncituri. Ar putea fi semne că fructul a fost lovit sau că este deja prea copt.

Dacă zona din jurul coditei este încă verde sau galbenă, fructul poate fi cumpărat. Dacă este maro, fructul este deja prea copt.

Fructele de avocado pot fi consumate crude, în salate sau individual, asezonate cu sare și piper, sirop de arțar sau diverse ierburi aromatice și condimente. De asemeni pot fi folosite la gătitul preparatelor coapte, substituind uleiul sau untul.

Ele pot fi consumate și ca desert, în diferite rețete de prăjituri sau shake-uri proteice, preparate la blender.

Cum obtii un avocado copt in doar 10 minute. Trucul te ajuta sa il consumi pe loc

La ce folosește fructul de avocado

Este benefic pentru piele. Acidul pantotenic (vitamina B5) este în cantitate mare în avocado și este implicat în metabolismul lipidelor și glucidelor, îmbunătățind și calitatea epidermei. Un studiu mexican a scos la iveală că uleiul de avocado poate lupta eficient cu radicalii liberi care sunt adesea de vină pentru îmbătrânirea pielii.

Stimulează pierderea în greutate. Cercetătorii americani au descoperit că avocado, care are un conținut caloric relativ scăzut, dar un conținut ridicat de apă, induce sațietatea și scade poftă de mâncare de necontrolat.

Reduce simptomele durerilor articulare. Oamenii de știință de la Universitatea din California – Davis Health System au găsit că un compus din avocado poate reduce durerile și rigiditatea încheieturilor, îmbunătățind flexibilitatea la nivelul articulațiilor.

Se digera ușor. Avocado se digera și se asimilează ușor, fapt care permite furnizarea rapidă a nutrienților în organism.

Menține sănătatea oculară. Fructul acesta este o sursă bună de luteină și zeaxantina, doi carotenoizi care pot scădea riscul de apariție a cataractei și a degenerescenței maculare.

De ajutor în sănătatea rinichilor și a ficatului. Cercetătorii au scos la iveală că, datorită conținutului ridicat de acid oleic și antioxidanți, uleiul de avocado reduce riscul de îmbolnăvire a rinichilor.

Protejează inima. Tot în urmă studiilor experimentale, oamenii de știință au constatat că avocado conține cantități foarte mari de fitosteroli, peste 80 mg la 100 g. Aceste substanțe au o compoziție similară cu cea a colesterolului animal, dar sunt benefice pentru sistemul cardiovascular.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...