Unele alimente nu se congelează niciodată! Dacă o veți face, nu vă veți putea bucura de ele, deoarece veți fi nevoiti sa le aruncați pur și simplu. Oamenii vor să păstreze cât mai mult unele alimente, mai ales în vremurile noastre, când acestea se scumpesc de la o zi, la alta. Cea mai bună metodă pentru păstrarea cât mai îndelungată a alimentelor este congelarea, însă aceasta nu funcționează pentru tot ce ne-am dori noi.
Românii sunt obișnuiți să-și facă provizii pentru iarnă. Multe dintre aceste alimente ajung în cogelator, unde se păstrează pentru mai mult timp. Dacă unele alimente sunt foarte bune după ce le decongelăm, altele ajung direct la lada de gunoi, deoarece nu mai au nicio legătură cu cele proaspete, pe care le-am pus în congelator. Își pierd textura și proprietățile și sunt doar bani aruncați.
Trebuie să știți că roșiile nu se congelează niciodată, deoarece își vor pierde textura, mineralele și gustul. La fel, legumele bogate în apă, precum castraveții, salata verde si ridichiile, nici ele nu se congelează niciodată. Avocado nu ar trebui pus nici el niciodată în congelator, deoarece se va strica și nu va mai putea fi consumat în siguranță. Miercea, de asemenea, nu trebuie să fie niciodată congelată, deoarece se va îngroșa și se va cristaliza.
Carnea se poate congela chiar și mai mult de un an de zile. Dovada vie este un patron din Constanța, care a pus la vânzare carne congelată în urmă cu…40 de ani! Din fericire, nimeni nu a ajuns să consume carnea respectivă, deoarece inspectorii sanitar-veterinari au ajuns la timp. Patronul a fost arestat imediat.