Alimentele care nu se congelează. Puţini ştiu asta, din păcate

Stan Filon 29.01.2022, 20:21
Alimentele care nu se congelează. Puţini ştiu asta, din păcate

Unele alimente nu se congelează niciodată! Dacă o veți face, nu vă veți putea bucura de ele, deoarece veți fi nevoiti sa le aruncați pur și simplu. Oamenii vor să păstreze cât mai mult unele alimente, mai ales în vremurile noastre, când acestea se scumpesc de la o zi, la alta. Cea mai bună metodă pentru păstrarea cât mai îndelungată a alimentelor este congelarea, însă aceasta nu funcționează pentru tot ce ne-am dori noi.

Alimentele care nu se congelează niciodată

Românii sunt obișnuiți să-și facă provizii pentru iarnă. Multe dintre aceste alimente ajung în cogelator, unde se păstrează pentru mai mult timp. Dacă unele alimente sunt foarte bune după ce le decongelăm, altele ajung direct la lada de gunoi, deoarece nu mai au nicio legătură cu cele proaspete, pe care le-am pus în congelator. Își pierd textura și proprietățile și sunt doar bani aruncați.

Trebuie să știți că roșiile nu se congelează niciodată, deoarece își vor pierde textura, mineralele și gustul. La fel, legumele bogate în apă, precum castraveții, salata verde si ridichiile, nici ele nu se congelează niciodată. Avocado nu ar trebui pus nici el niciodată în congelator, deoarece se va strica și nu va mai putea fi consumat în siguranță. Miercea, de asemenea, nu trebuie să fie niciodată congelată, deoarece  se va îngroșa și se va cristaliza.

Alimentele care nu se congeleaza niciodata
Rosiile se numara printre alimentele care nu se congeleaza niciodata

Alimentele care se congelează cel mai bine și pe care le putem consuma sunt următoarele:

  • Pâinea – poate fi ținută la congelator până la 1 lună;
  • Cozonacul și prăjiturile fără creme sau glazuri– pot fi ținute în congelator până la 6 luni;
  • Peștele – se poate congela doar dacă este foarte proaspăt. Poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni:
  • Carnea de porc, pasăre sau vânat poate fi păstrată la congelator timp de 9 luni, iar cea de vită și miel, până la un an.
  • Legumele –  se pot păstra în congelator până la un an.
  • Fructele – congelați-le atunci când sunt coapte, dar încă suficient de tari. Dacă aveți fructe foarte coapte, le puteți congela sub formă de piure.
  • Lactatele – La fel ca laptele, untul poate rezista în congelator până la 6 luni. Brânzeturile tari (parmezanul, cheddar sau gouda) pot rezista la congelator până la 6 luni.
  • Ouăle: se pot congela doar albușurile, timp de 5-6 luni.

Carnea se poate congela chiar și mai mult de un an de zile. Dovada vie este un patron din Constanța, care a pus la vânzare carne congelată în urmă cu…40 de ani! Din fericire, nimeni nu a ajuns să consume carnea respectivă, deoarece inspectorii sanitar-veterinari au ajuns la timp. Patronul a fost arestat imediat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...