Ești în criză de timp și vrei să prepari rapid o friptură, dar ai uitat să decongelezi carnea? Probabil că ți s-a întâmplat și ție de multe ori asta și ai apelat la tot felul de metode pentru a dezgheța produsul. Însă, specialiștii spun că cele mai multe dintre aceste trucuri ne pot strica carnea și, implicit, ne pot afecta sănătatea. Iată greşeala pe care o face toată lumea!
Decongelarea cărnii poate reprezenta o adevărată problemă atunci când ești pe grabă şi vreţi să prepari ceva rapid. În acel moment aplici tot felul de metode, însă unele dintre ele nu sunt deloc sănătoase. Iată ce greșeli faci atunci când decongelezi carnea:
Ai auzit că multe persoane decongelează carnea la temperatura camerei, nu-i așa? Ei bine, află că această soluție nu este recomandată de specialiști. Potrivit acestora, bacteriile se vor înmulți mult mai rapid și sunt șanse mari ca produsul să se strice.
Experții spun că cel mai indicat este să pui carnea într-un bol pe care să-l lași în frigider. Este adevărat că produsul se va decongela mai greu, dar aceasta este o metodă mult mai sigură.
O altă variantă este aceea de a decongela carnea la cuptorul cu microunde. Soluția aceasta îți poate fi de un real ajutor atunci când ești pe grabă, dar specialiștii nu o recomandă sub nicio formă.
Experții spun că microundele încălzesc inegal carnea, ajungând ca unele suprafeţe să fie aproape gătite. Atunci când o pui la gătit aceste zone se vor arde, în timp ce restul vor rămâne crude.
Una dintre cele mai întâlnite greșeli este aceea de a pune pe foc carnea abia scoasă din frigider. Potrivit bucătarilor iscusiți, aceasta trebuie lăsată să ajungă la temperatura camerei, înainte de a o pune la fript. Altfel, riști să se ardă la exterior și interiorul să rămână crud.
O altă greșeală este aceea de a găti carnea imediat după ce ai adăugat condimentele. Sarea trebuie să pătrundă în carne, fiindcă aceasta degajă o cantitate mare de abur. În caz contrar, preparatul se va fierbe și nu prăji. Cel mai indicat este să lași carnea să stea cu condimentele timp un sfert de oră.