Alexandru Rafila, primele declarații despre candidatura pe listele PSD. Ce spune celebrul medic

Mihai Roșoiu 13.10.2020, 11:16
Alexandru Rafila, primele declarații despre candidatura pe listele PSD. Ce spune celebrul medic

Alexandru Rafila a făcut primele declarații despre posibilitatea de a candida la viitoarele alegeri parlamentare din partea PSD. Pentru celebrul medic oferta venită din partea social-democraților nu este prima de acest gen. În vară, Victor Ponta i-a propus să candidze la funcția de primar al Capitalei din partea ProRomânia.

Alexandru Rafila, declarații ambigue despre intrarea în PSD

Varianta cel mai des vehiculată privind viitorul lui Alexandru Rafila în politică este cea a înregimentării la PSD. Cel mai important partid de centru-stânga din România se află într-un proces de rebrand-uire. Acesta pare să fie principalul motiv pentru care pesediștii încearcă aducă nume cât mai sonore pe listele alegerilor parlamentare.

Alexandru Rafila, primele declarații despre candidatura pe listele PSD
Alexandru Rafila, primele declarații despre candidatura pe listele PSD

Notorietatea căpătată de Alexandru Rafila odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus pare să se potrivească mănușă cu planurile PSD. Surse din peisajul politic românesc susțin că medicul a primit o ofertă concretă de a se afla pe lista pentru Camera Deputaților.

Contactat de reporterii Libertatea, Rafila a evitat să ofere un răspuns clar despre zvonul apărut. Expertul OMS în România a lăsat să se întțeleagă că ar exista unele discuții în acest sens. Întrebat dacă va candida la Camera Deputaților din partea PSD, Rafila a răspuns: „Nu pot nici să confirm, nu pot nici să infirm”.

Rafila a refuzat propunerea Pro România

Partidul Social Democrat nu a fost primul care a observat potențialul politic al lui Alexandru Rafila. În vară, Victor Ponta i-a propus să reprezinte Pro România la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Medicul a refuzat oferta! Acum însă lucrurile nu mai par atât de improbabile, mai ales că nu a existat un răspuns clar pe marginea acestui subiect.

Alexandru Rafila, primele declarații despre candidatura pe listele PSD
Alexandru Rafila, primele declarații despre candidatura pe listele PSD

Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică.

A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014).

Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii

Urmăriți Impact.ro și pe