Anunțul mult așteptat este aici: ”Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 20-100 lei”. Alexandru Rafila a spus când va ajunge în România

Elena Avramescu 11.10.2020, 11:21
Anunțul mult așteptat este aici: ”Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 20-100 lei”. Alexandru Rafila a spus când va ajunge în România

Mult așteptatul vaccin anti-covid ar putea ajunge mai repede decât credeam în România, undeva până la sfârșitul acestui an, iar prețul se preconizează că ar fi undeva între 5 euro și 20 de euro. În acest sens, Alexandru Rafila a dat mai multe informații.

Anunțul mult așteptat despre vaccinul anti-COVID este aici

Astfel, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit la Antena 3 despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin anti-COVID-19 , dar și despre momentul în care în România urmează să fie livrate primele doze.

„Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila pentru Antena 3.

Ce semnal de alarmă a tras Alexandru Rafila cu privire la pandemia din România
Anunțul mult așteptat despre vaccinul anti-COVID este aici

Alexandru Rafila a spus când va ajunge vaccinul în România

Pe lângă asta, Alexandru Rafila a vorbit și despre despre companiile care sunt pregătite în acest moment să ofere un vaccin. Conform spuselor sale, luna în decembrie 2020 ar putea să apară cel puțin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre momentul când ar putea să ajungă vaccinul anti-COVID în România. Nelu Tătaru a precizat și care va fi cantitatea acestuia, dar și care sunt persoanele care vor fi vaccinate cu prioritate.

”Sunt șapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca și Sanofi. Ei sunt cei mai avansați. La nivelul Comunității Europene sunt contracte făcute cu două din aceste șapte firme care și-au prezentat serviciile.

S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranșă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc și în general la persoanele expuse, cum este personalul medical.

Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauție peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe