Alexandru Rafila explică vina lui Vlad Voiculescu în tragedia de la Victor Babeș. Ce ar fi trebuit să facă ministrul

Stan Filon 13.04.2021, 11:17
Alexandru Rafila explică vina lui Vlad Voiculescu în tragedia de la Victor Babeș. Ce ar fi trebuit să facă ministrul

Medicul Alexandru Rafila sare la gâtul actualei conduceri, după incidentulde la Spitalul Victor Babeș, unde trei pacienți bolnavi de coronavirus au murit sufocați. Instalația de oxigen a secției mobile de ATI s-a defectat, iar pacienții au rămas fără oxigen.

Alexandru Rafila spune care este vina lui Vlad Voiculescu în tragedia de la Victor Babeș

Social-democratul Alexandru Rafila spune că toate nenorocirile care se produc în spitalele din România sunt cauzate de lipsa organizării și a responsabilității de care dau dovadă guvernanții. ”Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon. A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor (n.r. la Victor Babeș). Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen”, a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Alexandru Rafila a mai spus că politicienii de la guvernare încearcă să găsească țapi ispășitori. ”Am văzut o reacție de pasat responsabilitatea, încercau să-l scoată vinovat pe Adrian Streinu-Cercel. Nu a lucrat niciodată la Babeș”, a precizat Rafila. Cel care a făcut declarația mai mult decât eronată a fost deputatul Iulian Bulai, de la USR-PLUS. Acesta a confundat spitalele, dar a acuzat PSD pentru nenorocirea de la Victor Babeș.

Alexandru Rafila spune care este vina lui Vlad Voiculescu in tragedia de la Victor Babes
Alexandru Rafila spune care este vina lui Vlad Voiculescu in tragedia de la Victor Babes

USR dă vina pe PSD

”Ministrul Sănătății e la fața locului. A fost o eroare umană. Nu au fost făcute investiții în mandatul PSD, al lui Streinu Cercel. Nu a fost în stare să lase un extinctor ca să stingem un incendiu în clădire. E o manipulară groaznică că noi suntem vinovați de acest lucru. Situația de acum nu este datorită ultimelor 4 ani de guvernare. PNL nu și-a asumat Ministerul Sănătății”, a declarat Iulian Bulai.

Social-democrații sunt hotărâți să-l demită pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Aceștia pregătesc o moțiune simplă pe care o vor depune în Parlament împotriva lui Vlad Voiculescu. Liderul social-democrat Marcel Ciolacu spunea că moțiunea simplă va trece doar dacă liberalii se vor ține de cuvânt și o vor vota, așa cum au promis în negocierile de pe holurile Parlamentului. În caz contrar, Vlad Voiculescu va rămâne ministrul Sănătății.

Liberalii nu sunt mulțumiți nici ei de Vlad Voiculescu

Nici liberalii nu sunt deloc mulțumiți de activitatea ministrului Sănătății. ”Am transmis în Coaliție că răspunderea politică în legătură cu menținerea lui Vlad Voiculescu aparține exclusiv USR PLUS. Privim îngrijorați cum e gestionat ministerul. Exigența noastră este maximă.

Și de asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu își îndeplinește activitățile și generează situații care pun în pericol buna funcționare a guvernului, premierul are dreptul constituțional să propună schimbarea”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Coaliției.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...