Alexandru Rafila, veşti rele pentru români. Ce se va întâmpla cu virusul de care se teme toată lumea

Nicu Stan, Camelia Moldoveanu 23.03.2021, 09:39
Alexandru Rafila, veşti rele pentru români. Ce se va întâmpla cu virusul de care se teme toată lumea

Alexandru Rafila, veşti rele pentru români. Ce se va întâmpla cu virusul de care se teme toată lumea, în ciuda existenței vaccinurilor anti-covid, citiți în articolul de mai jos.

Alexandru Rafila, anunț groaznic pentru români. Când va dispărea coronavirusul

Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, are veşti rele pentru români. Virusul de care se teme toată lumea va continua să existe. Alexandru Rafila a vorbit în cadrul emisiunii “Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, despre evoluţia pandemiei, respectiv când se va termina.

Alexandru Rafila este rezervat când vine vorba de eradicarea pandemiei în acest an, acesta sperând ca vaccinarea să aducă acest lucru.

Vaccinarea joaca un rol important in eradicarea pandemiei
Vaccinarea joaca un rol important in eradicarea pandemiei

În unele țări pandemia va fi eradicată anul acesta

Nu sunt pesimist, eu sunt rezervat întotdeauna pentru că prefer ca lucrurile să se întâmple și ulterior să avem confirmarea optimismului sau speranței noastre. Trebuie să spunem niște lucruri care se întâmplă în momentul de față. În Uniunea Europeană în Europa în general Canada, Statele Unite probabil și în alte câteva țări lucrurile pandemia s-ar putea să se încheie la până la sfârșitul anului“, a spus Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila crede că virusul ucigaș va continua să existe pentru că sunt țări care nu au acces la vaccin.

Si 2022 va fi un an pandemic

Cu siguranță și anul viitor va fi un an pandemic pentru că, sunt foarte multe țări care nu au încă acces la vaccin sau acces la cantități extrem de mici de vaccin, cu care abia reușesc să se vaccineze personalul medical.

Ori lucrul ăsta ne va permite ca infecția să continuie în anumite state și noi trebuie să ne comportăm ca cetățeni europeni, ca țară membră în Uniunea Europeană și să avem o conduită care să ne permită să reluăm activitățile sociale și economice cât mai repede și toamnă să fie o toamnă normalității din aceste puncte de vedere, şi campania de vaccinare să fie cea care să încheie pandemia în țara noastră“, a mai explicat Alexandru Rafila.

Nu există vaccin perfect

Trebuie să le spunem oamenilor adevărul, cazurile de infecție cu noul coronavirus vor continua să existe. Nu există vaccin perfect să ofere protecţie sută la sută, dar dacă vom avea mult mai puține cazuri și vom avea mult mai puține cazuri grave atunci că putem să considerăm pandemia s-a închis și trecem de la transmiterea comunitară la o transmitere sporadică“, a spus Alexandru Rafila.