Alexandru Rafila a dat vestea mult aşteptată despre covid: „Acest val va fi ultimul”. Câte cazuri vor fi săptămâna viitoare

Stan Filon 29.01.2022, 16:35
Alexandru Rafila a dat vestea mult aşteptată despre covid: „Acest val va fi ultimul”. Câte cazuri vor fi săptămâna viitoare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre sfârșitul pandemiei de coronavirus, care, din câte se pare, nu este departe. Cu toate că sunt înregistrate de câteva zile peste 30.000 de noi cazuri de coronavirus, reprezentantul guvernului spune că acesta este ultimul val al pandemiei și vorbește chiar despre relaxarea măsurilor și reluarea inclusiv a evenimentelor particulare, cum sunt nunțile.

Alexandru Rafila a spus când se va termina pandemia de coronavirus

Alexandru Rafila a vizitat centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, pentru a vedea cum mai decurge campania de vaccinare. Cu această ocazie, ministrul Sănătății a vorbit despre sfârșitul pandemiei de coronavirus, dar totuși a ținut să precizeze și cât de importantă este vaccinarea copiilor.

„Sfatul meu ca medic este sa vina parintii sa se informeze inainte, sa fie in cunostinta de cauza, informati. Noi, la Ministerul Sanatatii, am facut un material foarte concludent, facut de specialisti, de pediatri, care stiu foarte bine despre acest vaccin. In primul rand pentru copiii cu boli cronice, ei sunt cei mai supusi riscurilor. Era bine sa existe caravane ale vaccinarii mai devreme. Important este sa trecem de acest val, care cred ca va fi ultimul din punct de vedere al sanatatii publice. Vreau sa multumesc personalului medical din acest centru, unde din martie s-au vaccinat peste 160.000 de persoane. Sper ca va exista si o recompensa pentru dansii, macar morala”, a spus ministrul.

Alexandru Rafila a spus cand se va termina pandemia de coronavirus
Alexandru Rafila a spus cand se va termina pandemia de coronavirus

Varianta Delta încă nu a dispărut

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit și despre ultimele cifre înregistrate în lupta împotriva coronavirusului. Ministrul spune că se așteaptă ca numărul de noi îmbolnăviri să mai crească încă aproximatic 10 zile, după care numărul infectărilor să scadă. Cu toate acestea, Alexandru Rafila a spus că numărul persoanelor care ajung să se interneze din cauza coronavirusului este mult mai mic, față de numărul îmbolnăvirilor. Vinovată pentru internări ar fi tot varianta Delta, care încă nu a dispărut.

„Am avut miercuri cele mai multe cazuri, dar s-a stabilizat in jur de 30.000. Ne preocupa in primul rand procentul de pozitivare, dar facem si mai multe teste, am trecut de 100.000 pe zi. Deocamdata ne aflam in perioada de crestere, care va mai dura aproximativ 10 zile, dupa parerea mea. Cand va incepe sa scada si procentul de pozitivare, atunci vom fi mai linistiti. Acum noi mai avem cazuri grave pentru ca circula inca tulpina Delta, dar odata ce aceasta va iesi din circulatie, vom ramane cu Omicron, care este mai putin agresiva”.

Fiul lui Rafila are coronavirus

Oficialul a mai declarat că s-a întâlnit deja cu reprezentanții HoReCa, pentru a dicuta despre eventuale relaxări ale restricțiilor. Rafila crede că începând din luna mai ar putea fi reluate evenimentele, chiar și nunțile. Cu toate acestea, a făcut un apel la medicii de familie să se implice mai mult în testare.

„Am avut mai multe intalniri cu reprezentantii HoReCa, cu marii retaileri, si cred ca in martie vom putea avea o discutie aplicata, astfel incat sa existe un calendar, care sa ofere predictibilitate, asta este ce isi doreste toata lumea. Probabil ca din luna mai se vor relua evenimentele, nuntile, cu unele masuri. Fac un apel catre medicii de familie sa se implice mai mult in testare”.

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă și-a imunizat copilul, deoarece săptămâna trecută spunea că o va face, însă ministrul a declarat că recent copilul a fost testat pozitiv și se află acasă, în izolare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...