Alexandru Arșinel, dezvăluiri emoționante despre Crăciunul cu plânsete. Abia acum s-a aflat adevărul (Exclusiv)

Cristian Cojocaru / 24.12.2020, 19:15
Alexandru Arșinel, dezvăluiri emoționante despre Crăciunul cu plânsete. Abia acum s-a aflat adevărul (Exclusiv)

Legenda teatrului, Alexandru Arșinel face dezvăluiri emoționante despre Crăciunul cu lacrimi, în cadrul interviului acordat celor de la impact.ro. Adevărul abia acum iese la iveală, după toți acești ani care au trecut de la acea dată.

Actorul Alexandru Arșinel face dezvăluiri emoționante

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România, Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, are nenumărate amintiri din perioada copilăriei dar și de-a lungul vieții. Un capitol special în viața actorului, îl reprezintă sărbătorile de iarnă. Acesta deapănă amintiri din anii copilăriei, pentru ca cei care îl îndrăgesc, să afle cum își petrecea sărbătorile atunci când era copil.

Arșinel povește reporterului cum la doar șase ani, se întorcea la Dolhasca, în Suceava, fiind foarte bucuros că își reîntâlnea prietenii și putea relua datinile colindelor, lucru care îi aducea mere, nuci și colaci, că la acea vreme nu se ofereau bani. După ce se înfofoleau, petreceau ore bune în frig, dar voia bună și bucuria din suflet îi făceau să uite de zăpadă, frig și orice altceva.

”Aveam şase ani şi tocmai ne întorsesem acasă, la finele celui de-al Doilea Război Mondial, la Dolhasca, în Suceava. Trec peste grozăviile războiului. Întreaga familie decisese că trebuie să plecăm din faţa şenilelor tancurilor ruseşti şi ca atare ne-am refugiat la Tg. Ocna pentru o perioadă. Ei bine, când ne-am întors acasă, la Dolhasca, mi-am reîntâlnit toţi prietenii şi am decis că nu putem rata acţiunea ‘Colaci, mere, covrigi şi nuci’. Fiindcă asta se oferea când mergeai la colindat în acea perioadă de timp. Nu exista obiceiul de a o oferi bani. Ăla a venit mai târziu! Gaşca băieţilor mai mari ne confisca mereu toată averea ”, îşi reaminteşte Alexandru Arşinel.

Actorul își mai aduce aminte cum, după o zi de mers cu colindul, băieții mai mari le luau tot ceea ce agonisiseră de-a lungul zilei. Acest lucru îl întrista foarte tare, și la acea vreme, de ciudă, statea în fața casei plângând, acolo unde mama sa îl găsea.

”…biata maica-mea când mă vedea i se rupea inima, pe de o parte, iar pe de alta, cred că se şi abţinea să nu râdă. ‘Vino, măi, încoace să reparăm ce au stricat alţii’, şi-mi oferea cei mai buni colăcei din lumea asta!”, mai spune cunoscutul actor.

Alexandru Arșinel va petrece Crăciunul alături de soția sa, în vila de la Sinaia
Alexandru Arșinel va petrece Crăciunul alături de soția sa, în vila de la Sinaia

Colindul în Iași

Trecând anii, Alexandru Arșinel s-a mutat în Iași, unde a continuat tradiția de a colinda. Aflându-se la oraș, aici primea și bani spre bucuria sa și ai celorlalți băieți cu care mergea cu uratul, așa cum se numeau pe atunci, ”Gașca din Copou”.

“De data asta eram Gaşca din Copou şi mergeam la colindat şi de Crăciun, şi de Anul Nou, prin cartierul ceferiştilor. Fiindcă oamenii aceia dădeau bani. Ce nebunie! Şi ce strategii aveam! Foloseam buhaiul, un fel de butoiaş în care băgam cu atenţie un fir de coadă de cal, degresată, de scoate tot felul de sunete înfundate. Dar care ne permiteau să nu învăţăm textul colindului, fiindcă făcea atâta zgomot, că ne acoperea vocile. Dar noi, şmecheri, strigam cu toată puterea doar fragmente din , să vadă omul că ne dăm toată silința. În fapt, numai noi ştiam ce era la gura noastră, trăiască buhaiul!”, adaugă actorul într-o notă de amuzament.

În acest an, Alexandru Arșinel va petrece Crăciunul alături de soția sa, în vila de la Sinaia, loc în care își pot permite o masă aleasă, la care în timpul anului este doar în vise.

”La final dregem totul cu o ciorbă de legume şi să sperăm că vom fi ca noi. Tuturor, Sărbători fericite!”, ne-a urat tuturor acelaşi Alexandru Arşinel, potrivit playtech.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI