Alertă meteo de Ziua Națională. Vremea se strică brusc. 21 de județe vor avea probleme

Nicu Stan 01.12.2021, 15:18
Alertă meteo de Ziua Națională. Vremea se strică brusc. 21 de județe vor avea probleme

Este alertă meteo de Ziua Națională. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că vremea se strică brusc în țara noastră. Astfel, conform prognozei actualizate nu mai puțin de 21 de județe vor avea probleme din punct de vedere meteorologic.

Cod galben de vreme rea de 1 decembrie.  Unde își fac apariția ninsorile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită. Avertizarea emisă de meteorologi va fi valabilă până miercuri la ora 20.00, în zonele înalte din 21 de judeţe.

„În intervalul menţionat, vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze în general de 60…80 km/h spulberând zăpada. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi temporar 90…110 km/h. Pe arii restrânse va mai ninge slab”, au transmis meteorologii ANM.

Iarna se instaleaza in Romania
Iarna se instaleaza in Romania

Unde se va manifesta Codul galben

Codul galben de vreme rea se va manifesta în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Neamţ, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj şi Bihor, potrivi experților ANM.

 „Intensificări temporare ale vântului se vor semnala local şi în centrul, estul şi sudul teritoriului, cu viteze de 50…65 km/h”, mai arată sursa citată.

Iarna se instalează în România

Iarna se instalează încet-încet în țara noastră încă din ultimele zile ale lunii noiembrie. Pentru astăzi, meteorologii anunțaseră o prognoză cu vreme rece și ninsori în mai multe regiuni ale României. Ziua Națională a României vine cu zăpadă, care va pune stăpânire pe tot mai multe localități din România.

Administrația Națională de Meteorologie anunțase pentru o vreme rece în majoritatea regiunilor țării. Cu toate astea, în zonele de vest, nord-vest, în centru și chiar și la munte, soarele a reușit să își facă apariția. Potrivit ANM, în această zi vântul se va resimți în regiunile de litoral, dar și în sudul Banatului.

Zăpadă și vânt în România, de Ziua Națională. Unde s-a așternut strat de zăpadă

Astfel, vremea de 1 decembrie va fi caracterizată de ninsoare în unele zone ale României, printre care Dobrogea și Bărăgan, unde a nins la începutul zilei, așternându-se astfel un strat de omăt.

În plus, vântul va produce fenomentul de ninsoare viscolită din cauza vitezelor de până la 55 de kilometri pe oră. Apoi, în zonele anunțate își vor face apariția lapovita și ploaia, iar spre seară se va depune polei.

Urmăriți Impact.ro și pe