Alertă meteo ANM. Cod galben de ninsori în România. Zonele care vor fi afectate

Ana Anitoiu 05.12.2021, 12:26
Alertă meteo ANM. Cod galben de ninsori în România. Zonele care vor fi afectate

Un Cod galben de ninsori în România a fost emis, duminică, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea va fi valabilă începând din această seară, de la ora 20:00, și până luni dimineață, de Sfântul Nicolae, în mai multe zone din țară. Șoferii trebuie să fie atenți, deoarece în unele regiuni vor fi și depuneri de polei.

Cod galben de ninsori în România

Conform meteorologilor, în timp ce în unele zone ale țării va ninge, în altele va ploua. Începând de duminică, ora 20:00, și până luni, ora 12:00, va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării.

„Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada”, a transmis ANM.

Alerta meteo ANM. Cod galben de ninsori in Romania
Cod galben de ninsori in Romania

Unde va ninge în România

De asemenea, meteorologii au atras atenția că începând din noaptea de luni spre marți, adică 6 spre 7 decembrie, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile țării. Va ninge la munte, iar în centrul, nordul și nord-estul țării vor predomina treptat ninsorile și se va depune zăpadă.

Codul galben de ninsori și intensificări ale vântului este valabil în intervalul 5 decembrie, ora 20:00 – 6 decembrie, ora 08:00, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri. Vântul va depăși vitezele de 70 – 80 km/h la rafală, va viscoli ninsoare și va spulbera zăpada.

Cum va fi vremea în București de Moș Nicolae

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând din această seară, de la ora 20:00, și până mâine, la ora 12:00, de Moș Nicolae, va fi destul de frig, iar șoferii se vor confrunta cu ceață dimineața.

„Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2…3 grade, iar maxima termică a zilei de luni, mai ridicată decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 10 grade. Dimineaţa vor fi condiții de ceață”, a transmis ANM.

Cum va fi vremea de Crăciun

ANM a emis prognoza meteo pentru aproape toată luna decembrie, cuprinzând și perioada Crăciunului din acest an. Astfel, în săptămâna 20 – 27 decembrie, românii ar putea să fie dezamăgiți de condițiile meteorologice.

Vezi mai multe detalii despre cum va fi vremea de Crăciun în acest an și care este motivul pentru care zăpada va dispărea în România în deceniile următoare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...