Dacia, decizie de ultimă oră. Cum se resimt efectele pandemiei. Anunț oficial

Problemele au continuat să apară la Dacia. Constructorul auto român a fost nevoit să adopte o nouă serie de măsuri pe care să le aplice ca urmare a dificultăților întâmpinate de la începutul acestei pandemii. Ce decizie a luat, de această dată compania?

Decizie grea pentru angajații Dacia

Dacia a retrimis în șomaj tehnic câteva peste 1100 de angajați din secțiile Mecanică și Presaj, care își reluaseră activitatea începând cu data de 4 mai. Acestă decizie a fost luată în contextul în care vânzările de autoturisme din această perioadă au scăzut drastic, ceea ce a generat o cerere scăzută de de comenzi pentru Uzina de la Mioveni, scrie Profit.ro. Cererile scăzute nu se regăsesc, însă doar pe piața internă. Vânzările au cunoscut o involuție, de asemenea, și pe piața externă a companiei.

„În Uzina de Vehicule lucrăm în 3 schimburi, în continuare, și asigurăm măsuri de protecție pentru angajați. Din păcate, cea mai mare parte a producției, circa 80%, o exportăm, iar la export situația este așa cum o știm, cumpărătorii stau în expectativă. Problema este la Uzina Mecanică, unde se fac și comenzi pentru Renault, iar acolo comenzile sunt mai slabe”, a explicat pentru Profit.ro Ion Iordache, unul dintre liderii de sindicat de la Dacia.

Aceeași sursă precizează că în Uzina Mecanică și în Presaj s-a redus considerabil. Mai mulți angajați din schimbul al treilea au intrat din nou, în șomaj tehnic și vor fi plătiți doar cu 85% din salariu.

„Cei care sunt în şomaj tehnic fac piese pentru alţii. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noştri.(…) Din 15.000 de oameni, stăm acasă 1.100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă.” a declarat Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia, potrivit Mediafax.

Unitățile de producție de la Daci și-au reluat oficial activitatea din data de 4 mai. În prezent se produc 1180 de autovehicule pe zi.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI