Cât va costa Dacia Spring, primul model electric din istoria Dacia

Andrei Cezar 16.07.2020, 14:19

Veste bună pentru fanii mărcii Dacia. Constructorul de la Mioveni va scoate primul model complet electric din istoria sa, în 2021, potrivit jurnaliștilor spanioli de la Auto Pista, citați de Spotmedia.ro. Dacia Spring va fi cel mai ieftin SUV electric de pe piața din Eruopa.

Cât va costa Dacia Spring, primul model electric din istoria Dacia

Dacia turează motoarele și trage tare pentru a scoate noul model Dacia Spring în primăvara anului viitor. SUV-ul va fi cel mai ieftin din Europa, cu un preț de pornire de 15.000 de euro, potrivit Spotmedia.ro.

Mașina constructorului de la Mioveni va fi construită pe aceeși platformă ca cea a lui Renaul K-ZE, mașină ce este comercializată în prezent în China. Anumite aspecte ce țin de design vor fi schimbate.

Dacia Spring va avea un motor electric ce poate dezvolta o putere de 45 de cai, fiind alimentat cu o baterie de nouă generație cu litiu-ion cu o capacitate de 26,8 kWh. În această configurație, Dacia promite o autonomie de peste 200 de kilometri în ciclul WLTP.

Un amănunt extrem de important este acela că pentru încărcarea bateriei, posesorii noului model Dacia Spring vor putea folosi orice priză convențională. Însă dacă vor folosi o priză de încărcare rapidă, bateria se va încărca în proporție de 80% în doar jumătate de oră.

Cât va costa Dacia Spring, primul model electric din istoria Dacia
Cât va costa Dacia Spring, primul model electric din istoria Dacia

Dacia, în proces de reînnoire

Constructorul de la Mioveni se pregătește să-și schimbe gama de mașini, scrie Profit.ro. În acest context, în toamn,ă Dacia va scoate Sandero pe o platformă nouă ce va avea în componență tehnologii noi, dar și un design mult mai atrăgător.

De asemenea, Lodgy va fi retras de pe piață, urmând ca în locul lui să fie produs un nou model de SUV, care va avea șapte locuri. Prețul acestuia va fi peste cel al unui Duster cu toate că nu va avea disponibilă tracțiunea 4×4. Acesta va fi primul model Dacia care va primi un motor hibrid, din familia E-Tech.

A treia noutate va fi Dokker, monovolumul utilitar care a reușit să se impună pe unele piețe, dar fără să obțină succesul remarcabil pe care îl au Duster sau Sandero. Dokker este primul care ar trebui să fie lansat aproape simultan cu Sandero, dar supriza este faptul că el va dispărea, de asemenea, de pe unele piețe, unde va fi vândut cu numele Renault Kangoo Express, potrivit L’Argus, potrivit aceleiași surse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI