Alertă ANM. Urmează fenomene periculoase în București. Ce alte zone sunt vizate

Mihnea Tălău 27.07.2023, 13:09
Alertă ANM. Urmează fenomene periculoase în București. Ce alte zone sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că pe parcursul zilei de joi se vor semnala, pe suprafețe extinse, averse care vor acumula 10-15 l/mp, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului. Potrivit meteorologilor, până la ora 21:00, vor fi înnorări temporar accentuate.

Urmează fenomene periculoase în București și în țară

O atenționare meteorologică Cod galben a intrat în vigoare la ora 10 și este valabilă până joi seara, la ora 21. Vremea se va răci semnificativ față de zilele precedente, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade. De asemenea vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

„În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va prezenta intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.  În Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local rafale de 50…70 km/h) și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”, transmite ANM.

Intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în restul teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Vremea o ia razna in Romania. Meteorologii aduc vesti rele, in ce zone vine frigul

Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă în vestul ţării, iar în rest va fi în creştere.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, astăzi, o avertizare de ploi și descărcări electrice, valabilă în următoarele ore, în Capitală. Vremea se va răci semnificativ față de zilele precedente, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Cod galben de inundații

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, ce vizează până vineri dimineaţa râuri din Dobrogea.

În intervalul 27 iulie, ora 11:00 – 28 iulie, ora 6:00, pe cursurile de apă din judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala fenomene de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...