Alegeri parlamentare 2020. Harta locurilor în parlament pe fiecare județ din România

Mihai Roșoiu 04.12.2020, 14:45
Alegeri parlamentare 2020. Harta locurilor în parlament pe fiecare județ din România

Duminică, 6 decembrie 2020, românii ies la vot pentru a-și alege reprezentanții în cele două camere ale Parlamentului. Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, aspiranții la un loc în forul superior al republicii nu au reușit să își facă o campanie electorală clasică. Alegerile parlamentare 2020 vor fi și ele atipice. Pentru a vă forma o idee despre ce se întâmplă acum pe scena politică românească, vă vom prezenta harta locurilor în parlament din fiecare județ al României.

Alegeri parlamentare 2020. Harta locurilor în parlament din fiecare județ al României

Formațiunile politice din România fac ultimele pregătiri pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Fiecare dintre județele țării vor oferi un număr de reprezentanți în cele două Camere, în funcție de numărul de locuitori. Așa cum era de așteptat, Capitala va avea cei mai mulți parlamentari, iar județele mari ale României sunt pe următoarele locuri.

Camera Deputaților din România
Camera Deputaților din România

Fiecare dintre partidele mari de pe eșicherul politic autohton și-au burdușit listele cu nume sonore, care să-i convingă pe alegători să le ofere votul de încredere. Lider la numărul de candidați pentru cele 465 de locuri disponibile în Camera Deputaților și Senat este Partidul Mișcarea Populară (PMP). „Corabia” lui Traian Băsescu a aruncat în luptă 641 de candidați. Dintre aceștia, foarte puțini vor ajunge să ocupe un loc în Parlamentul României. Asta, bineînțeles, dacă partidul va atinge pragul electoral minim.

Județele în care lupta e acerbă

Din București vom avea 29 de deputați și 13 senatori. Evident, locurile vor fi distribuite în funcție de scorurile înregistrate de partide la alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie. Județul Iași are dreptul să trimită în Parlament 12 deputați și 5 senatori, Constanța și Prahova împart locul al treilea cu 11 deputați și 5 senatori.

La polul opus se află șapte județe ale României, care au dreptul la câte 2 locuri în Senat și 4 în Camera Deputaților. Acestea sunt: Covasna, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Sălaj și Tulcea.

Senatul României
Senatul României

Diaspora va avea, la rându-i, reprezentanți în Parlamentul României începând din luna decembrie a acestui an. 6 locuri disponibile pentru cei care vor fi parlamentarii comunităților din străinătate. 4 senatori și 2 deputați vor veni din partea Diasporei în următorii 4 ani.

Restricțiile impuse și măsurile de distanțare vor trebui revizuite și aplicate în așa măsură, încât fiecare român să poată vota în condiții de siguranță maximă. Autoritățile spun că s-au luat și se vor lua, în continuare, măsurile necesare. În același timp se dorește ca ziua de 6 decembrie să fie o zi fără evenimente neplăcute sau incidente.

Alegeri parlamentare 2020. Harta locurilor în parlament din fiecare județ al României o puteți consulta mai jos:

Urmăriți Impact.ro și pe