Alegeri locale 2020. Proteste împotriva lui Cristian Popescu Piedone. Cine i-ar fi ”angajat” pe manifestanți

Mirabela Vasile 18.09.2020, 10:52
Alegeri locale 2020. Proteste împotriva lui Cristian Popescu Piedone. Cine i-ar fi ”angajat” pe manifestanți

Alegeri locale 2020. Incident neprevăzut pentru unul dintre candidații la Primăria Sectorului 5 al Capitalei. Se pare că aproximativ 100 de oameni protestează împotriva lui Cristian Popescu Piedone. Manifestația se desfășoară în fața Curții de Apel București.

Alegeri locale 2020.  Problemele se țin lanț de candidatul PPU-SL la Primăria Sectorului 5

Oameni au venit cu mai multe pancarte și strigă lozinci. Printre acestea se numără și „La pușcărie, nu la primărie!”, dar și „Colectiv!”.

Totodată, Curtea de Apel București judecă azi, 18 septembrie, primul termen al apelului din dosarul Colectiv. Tribunalul București a dat în primă instanță sentințe grele. Au primit închisoare patronii clubului bucureștean care a ars în 2015. Nici fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, nu a scăpat nepedepsit. Acesta a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Informațiile Impact.ro spun că vinovat pentru această manifestare ar fi chiar contracandidatul lui Cristian Piedone, nimeni altul decât Marian Vanghelie. Cei doi sunt în război pentru a câștiga șefia de la Primăria Sectorului 5.

Manifestantii striga lozinci impotriva lui Piedone
Manifestantii striga lozinci impotriva lui Piedone – foto exclusiv Impact.ro

Alegeri locale 2020.  Contracandidații lui Cristian Popescu Piedone îi pun bețe în roate

De altfel și Cătălin Stochiță, contracandidatul lui Piedone a depus o cerere la Judecătoria Sectorului 5. Motivul contestației a fost cele două condamnări ale lui Piedone. De asemenea, spune că el e ”autorul moral” al catastrofei de la Colectiv. Instanța a respins însă cererea, iar Stochiță a făcut apel la Tribunalul București.

”Condamnarea în dosarul 29111/4/2016 în legătură cu folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Piedone a primit un an de închisoare de la Judecătoria Sector 4 în 2017, decizie ce a fost păstrată, un an mai târziu, de Curtea de Apel. Condamnarea în primă instanță, la 7 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv, pentru abuz în serviciu.

Alte dosare apărute pe rolul instanțelor care îl vizează pe Cristian Popescu Piedone. De exemplu, un dosar din 2018 (30883/4/2017) în care Judecătoria Sector 4 a dispus “confiscarea specială a celor 50 de cartuşe glonţ, de calibrul 5,6 mm, depuse la camera de corpuri delicte a DGPMB – Serviciul Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria H nr. 0145437/12.01.2016, de la numitul Popescu Cristian Victor Piedone”, se arată în contestație.

Peste o suta de oameni sunt prezenti in fata Curtii de Apel Bucuresti
Peste o suta de oameni sunt prezenti in fata Curtii de Apel Bucuresti – foto exclusiv Impact.ro

Alegeri locale 2020.  Cristian Piedone, infectat cu coronavirus

De asemenea, nu sunt singurele probleme de care se lovește Cristian Popescu Piedone. Acesta a fost diagnosticat zilele trecute cu noul coronavirus. Candidatul PPU-SL la Primăria Sectorului 5 ar fi luat virusul de la fata lui. Cea mică a descoperit că este infectată dintr-o întâmplare.

Piedone a declarat miercuri că fiica a fost depistată cu coronavirus, în urma unui consult la alergolog, motiv pentru care acesta a decis să se testeze.

Urmăriți Impact.ro și pe