Al patrulea caz de variola maimuței, confirmat în România. Detaliul neașteptat descoperit de medici

Badea Violeta 16.06.2022, 17:33
Al patrulea caz de variola maimuței, confirmat în România. Detaliul neașteptat descoperit de medici

Cazurile de variola maimuţei se înmulţesc pe zi ce trece în țara noastră. Numărul pacienților diagnosticați cu această infecție a ajuns la patru, după ce Ministerul Sănătății a anunțat astăzi, 16 iunie, ca a fost diagnosticat un nou caz de variola maimuței în România. Este vorba de un bărbat de 36 de ani!

Un nou caz de variola maimuței în România

Situație îngrijorătoare în România! Reprezentanții Ministerului Sănătății au raportat joi, 16 iunie, un nou caz de variola maimuței. Astfel, țara noastră ajunge la al patrulea caz de îmbolnăvire cu această infecție.

Potrivit unui comunicat transmis de autorități, ultimul diagnosticat cu variola maimuței este un bărbat, în vârstă de 36 de ani. Se pare că acesta ar fi intrat în contact cu primul pacient depistat cu această afecțiune care face deja ravagii în mai multe țări din Europa.

Ministerul Sănătății mai transmite că, în cazul bărbatului de 36 de ani, simptomele și-au făcut apariția pe data de 12 iunie, iar starea de sănătate a pacientului este bună. Cu toate acestea, bărbatul a rămas internat.

Primul caz de variola maimuței, raportat la granița cu România. Cât de contagioasă este, de fapt, boala
Tot mai multe cazuri de variola maimutei in Romania

Cazurile de variola maimuței se înmulțesc în România

În prima zi a acestei săptămâni, mai exact pe data de 13 iunie, a apărut primul caz de variola maimuței în țara noastră. După mai multe cercetări, autoritățile au aflat că partenerul pacientului a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există deja foarte multe cazuri de infecție cu variola maimuței, se mai precizează în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

DSP București se ocupă de investigația epidemiologică. Până în prezent, România numără patru cazuri de boală. Tpate acestea au fost raportate la persoane din Capitală.

Ministrul Sănătăţii, despre variola maimuței. Cât de repede se transmite boala

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut câteva declarații miercuri, 15 iunie, referitoare la variola maimuţei. Conform oficialului, boala nu se transmite atât de simplu şi nu necesită măsuri de precauţie ca în cazul infecţiei cu Covid-19.

„Nu este vorba de o sensibilitate, este vorba mai degrabă de un comportament la risc, comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat şi la bărbaţi, şi la femei.

Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată, lucrul acesta se poate întâmpla oricui dacă nu-şi ia nişte măsuri de precauţie şi recomandarea este, cel puţin din punct de vedere al relaţiilor intime, să se evite relaţiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute.

Şi dacă există o expunere, în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci înseamnă că este bine ca persoana respectivă să se adreseze serviciului de boli infecţioase”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi 24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...