Afacerile cu flori, printre cele mai profitabile businessuri în România. Câți bani scot comercianții

Afacerile cu flori sunt printre cele mai profitabile din România, la ora actuală. Comercianții reușesc să câștige sume impresionante, mai ales în perioadele calendaristice renumite pentru așa ceva. Urmează date foarte importante din an, precum 14 februarie, când pică Ziua Îndrăgostiților, dar și zilele de 1-8 Martie.

Afacerile cu flori, printre cele mai profitabile businessuri în România. Câți bani scot comercianții

În ultimii 5 ani, planurile de business cu flori au marcat creșteri foarte mari, fiind vorba chiar de dublări, în unele cazuri, ale cifrelor de afaceri. Mai mult, și în 2020 vor avea loc creșteri semnificative în acest domeniu, fiind prognozat și un procent de până la 15%, în ceea ce privește vânzările. Este vorba și despre o sumă de 450 de milioane de lei, fiind o estimare efectuată de către analiști. A mai fost observat de către specialiști și că afacerile cu flori au crescut, în prezent, cu 96% faţă de anul 2014. Spre exemplu, și față de anul 2017, astfel de afaceri sunt regăsite cu 6% mai mult.

Afacerile cu flori, printre cele mai profitabile businessuri în România. Câți bani scot comercianții

Afacerile cu flori sunt considerate printre cele mai profitabile, din momentul de față, din România

Numărul companiilor românești care activează în domeniul floristic era în anul 2018 mai mare cu 36%, față de 2014, fiind situat la 830 de afaceri. Din acest total, 387 au înregistrat un profit, pe când 373 de companii au avut și pierderi. De asemenea, cele mai bănoase astfel de afaceri sunt deținute de investitori români și dintre cele peste 830 de companii ce au fost analizate, doar 2% dintre acestea erau controlate de investitori străini.

În plus, în România au fost importate de 50 de ori mai multe flori decât exportate, tot în 2018. Principala sursă a acestui import floral de la noi este Olanda, iar valoarea importurilor este de 78 de milioane de euro. Este vorba despre plante vii şi produse de floricultură, fiind cunoscut că în țara noastră mai sunt aduse flori și din Ungaria (12%), sau Italia (8%).

Comerţul internaţional de acest tip a înregistrat și o creștere de 2,7%, faţă de anul 2017, dar şi 5,8%,  spre deosebire de 2014. Suma totală încasată a atins cifra de aproximativ 136 milioane de euro pentru 2018, dar deficitul comercial a fost de 130 de milioane de euro. Cele mai profitabile astfel de businessuri sunt în București, cu 113 milioane de lei, potrivit Mediafax.

În anul 2019 existau aproape 150 de magazine de flori și produse specifice și în mediul online. Cele mai pline luni pentru comercianții de flori sunt februarie, martie, dar și decembrie. Asta deoarece coincid și cu sărbători precum Valentine’s Day, Dragobetele, fie 1-8 Martie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI