Afaceri care ”merg” în pandemie – ”cărțile” norocoase în business pentru această perioadă

Daria Petrescu 15.10.2020, 09:26
Afaceri care ”merg” în pandemie – ”cărțile” norocoase în business pentru această perioadă

Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri și a dat planurile peste cap mai multor antreprenori. Pentru că situația s-a schimbat drastic în România, mulți dintre aceștia s-au reorientat, pentru a putea supraviețui unei crize economice. Atunci când ești pus într-o astfel de situație, trebuie să vii cu idei. Unele au fost chiar profitabile, iar în unele țări au funcționat perfect. Pentru cei care sunt în pană de idei, iată care sunt afacerile care „merg” în pandemie.

Care sunt ”cărțile” norocoase în business pentru această perioadă

Ultimele luni din acest an au fost cu adevărat dificile pentru mai mulți oameni de afaceri. În timp ce unii au fost nevoiți să renunțe, alții au încercat să câștige bani în plus. Drept urmare, au abordat idei care s-au dovedit a fi destul de profitabile.

Mai mulți antreprenori au decis să nu piardă timp și bani, în perioada pandemiei. S-au orientat rapid și au venit pe piață cu idei destul de profitabile. Se pare că acestea le-au schimbat viața în bine.

De exemplu, mai mulți tineri care lucrau în turism confecţionează măşti colorate. Acestea pot fi asortate la hainele pe care le purtăm. Alții au deschis magazine online pentru pasionaţii de pictură şi origami.

Departamentul de marketing al unei agenţii de turism a fost unul dintre cele mai afectate în această perioadă. Și au spus-o chiar doi tineri care lucrează în domeniu. Este vorba despre Elvis şi Dan, care au explicat într-un interviu pentru Pro Tv, cum au pornit totul. Cei doi au deschis în sufragerie, un magazin online de hobby-uri. Comenzile au început să apară, iar acum și-au găsit un nou spaţiu, pe care îl folosesc drept depozit.

Pandemia a afectat mai mulți oameni de afaceri
Pandemia a afectat mai mulți oameni de afaceri

Pentru că afacerea a mers, aceștia s-au mutat într-o altă încăpere, pe care o folosesc drept depozit. Au pornit cu aproape 10 mii de euro şi le vând oamenilor puzzle 3D din lemn, origami 3D kit-uri de goblenuri cu diamante sau pictură pe numere.

“Nu ne astetam să se termine cutiile foarte repede, am întâmpinat tot felul de probleme neaşteptate, să se termine tușul la imprimantă să nu mai putem scoate facturi, dacă nu era perioada asta, nu cred că era acest business cred că toţi am folosit perioada asta pentru a ne aşeza lucrurile”,  a spus Elvis Floroiu, pentru PRO TV.

Alte idei de afaceri pe timp de pandemie

În unele țări asiatice au apărut automate cu măști chirurgicale. Dacă până acum erau doar pentru băuturi și mâncare, situația s-a schimbat. Nu se știe cât timp le vom mai purta, astfel că asta  poate fi o idee bună.  De asemenea, în București au fost instalate astfel de automate, cu carți pentru citit.

De asemenea, unele saloane de înfrumusețare s-au dotat cu dezinfectant, combinezoane, măști și mănuși pentru angajați. Numărul de clienți este limitat, așa că, la intrare ar putea  să fie obligați să se dezinfecteze pe mâini înainte.

În această perioadă, găsim și căsătorii transmise prin videoconferință. Ideea este inspirată din Coreea de Sud. Unele firme de organizări evenimente poate vor trebui să se reinventeze. Să ofere și un serviciu de videoconferință.

Urmăriți Impact.ro și pe