Afacerea uriașă anunțată de RCS-RDS. E vorba despre sute de milioane de euro. Anunțul făcut luni, 3 ianuarie

Ana Anitoiu 03.01.2022, 21:37
Afacerea uriașă anunțată de RCS-RDS. E vorba despre sute de milioane de euro. Anunțul făcut luni, 3 ianuarie

RCS-RDS a anunțat luni, 3 ianuarie, o afacere uriașă. Sute de milioane de euro au intrat în conturile operatorului de comunicaţii fixe și mobile în urma unei tranzacții ce a fost făcută într-o țară vecină unde a adunat numeroși abonați. Contractul a fost semnat cu mai bine de o lună în urmă, la data de 29 noiembrie.

Ce afacere uriașă a anunțat RCS-RDS. Câți bani a obținut

Grupul la conducerea căruia se află miliardarul orădean Zoltan Teszari a anunțat încheierea vânzării operațiunilor din Ungaria către operatorul 4iG. Suma încasată de RCS-RDS este uriașă. Mai exact, de 625 milioane de euro.

„Societatea doreşte să informeze investitorii şi piaţa că, la data de 3 ianuarie 2022, filiala din România a societăţii (RCS&RDS) şi 4iG Plc. unul dintre operatorii de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria au finalizat cu succes tranzacţia privind achiziţia DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. (Digi Ungaria) şi a filialelor sale, Invitel Ltd., Digi Infrastruktúra Korlátolt Felelősségű Társaság şi ITV Ltd., de către 4 iG Plc.”, a transmis grupul Digi.

Afacerea uriasa anuntata de RCS-RDS
Grupul Digi a obtinut sute de milioane de euro

Câți angajați avea RCS RDS în țara vecină

Grupul Digi a precizat că și-a început activitatea în Ungaria în anul 1998, unde a construit de la zero un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală. Compania a oferit un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile, precum și telefonie fixă și mobilă, și a investit în rețeaua de fibră optică.

Compania a ajuns să aibă aproximativ 3.000 de angajați în Ungaria. În anul 2020, grupul Digi avea 1,1 milioane de abonați în această țară vecină cu România și peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri.

RCS – RDS s-a confruntat cu o problemă în Ungaria înainte de această tranzacție. Participarea grupului Digi la licitația 5G din acest stat a fost respinsă, iar reclamațiile companiei au ajuns la Curtea Europeană de Justiție. Însă, compania a pierdut definitiv procesul în luna februarie a anului 2021.

Ce va face Digi cu banii obținuți

În urma acestei tranzacții, grupul Digi a mai transmis că va folosi banii pentru rambursarea datoriei sale financiare, dar şi pentru a-și continua investiţiile pe pieţele pe care îşi desfăşoară operațiunile şi pe pieţe potenţial noi din Europa de Vest.

Unul dintre planurile pe care le are grupul DIGI/ RCS – RDS este de a se extinde pe piața din Portugalia. Aceasta după ce compania a câștigat în luna octombrie a anului 2021 mai multe frecvențe radio în cadrul unei licitații de spectru. Vezi și ce veste bună le-a dat RCS-RDS românilor!

Urmăriți Impact.ro și pe