Afacerea cu care o clujeancă a câștigat 7 milioane de euro. Și-a cumpărat peste 300 de apartamente cu banii strânși

Beatrice Dumitru 23.04.2023, 12:15
Afacerea cu care o clujeancă a câștigat 7 milioane de euro. Și-a cumpărat peste 300 de apartamente cu banii strânși

S-a îmbogățit dintr-o afacere în care multă lume investește sume imense. O femeie în vârstă de 41 de ani a declarat la Finanțe că a câștigat, în perioada 2016-2021, circa șapte milioane de euro. Ea deține în proprietate peste 300 de apartamente în Cluj-Napoca. Din ca a făcut femeia atâția bani.

Cum s-a îmbogățit femeia

O familie din Cluj-Napoca a dat lovitura din punct de vedere financiar. Cuplul este în top 3 al celor 200 de persoane și companii care au înregistrat câștiguri de aproape un miliard de lei. Iată cum s-au îmbogățit cei doi soți.

Elena Zaharia, 41 de ani, a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei, aproximativ  șapte milioane de euro, din tranzacții cu criptomonede. Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei. Femeia nu este persoană publică și nu a deținut vreo afacere în România, notează Newsweek.

Afacerea cu care o clujeancă a câștigat 7 milioane de euro. Și-a cumpărat peste 300 de apartamente cu banii strânși
Criptomonedele sunt monede virtuale sau digitale.

Au fost identificate venituri de cca. 242 milioane lei obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitele și contribuțiile sociale aferente. Primii 7 cei mai mari contribuabili au obținut venituri totale de 237 milioane lei”, potrivit unui comunicat al ANAF, citat de

Sute de apartamente în ansambluri rezidențiale

Cu banii obținuți din criptomonede, Elena Zaharia ar fi cumpărat sute de apartamente în câteva ansambluri rezidențiale din Cluj-Napoca. Conform datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), citate de Newsweek, numele ei a fost sau încă este prezent ca proprietar al unui număr total de 340 de apartamente și terenuri. Majoritatea acestora se află în Cluj Napoca.

Criptomonedele sunt monede virtuale sau digitale, cu ajutorul căreia poți cumpăra bunuri și servicii sau pe care o poți folosi ca formă de investiție. Acestea nu sunt emise de nicio entitate centralizată, adică de niciun guvern sau bancă și pot fi vândute și cumpărate pe diverse platforme de tranzacționare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...