Veste importantă pentru românii care obișnuiesc să călătorească cu avionul. În plină criză a traficului aerian la nivel european, George Dorobanțu, directorul Companiei Aeroporturi București, a anunțat că pe 1 august, în ziua în care se vor aniversa 110 ani de la inaugurare, Aeroportul Băneasa se redeschide, după nouă ani. Care sunt companiile care vor opera curse de linie de aici.
De luni, 1 august, Aeroportul Băneasa se redeschide, după nouă ani de când și-a întrerupt activitatea. Anunțul a fost făcut de directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu.
Ziua redeschiderii va coincide cu împlinirea a 110 ani de la inaugurare. Astfel, după aproape un deceniu, cursele comerciale de linie vor fi reluate, Aeroportul Băneasă trecând printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.
Până în acest moment, trei companii aeriene au anunțat că vor opera curse de linie și charter de aici, a adăugat George Dorobanțu.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa.
Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță.
Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, spune George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.
Dacă în cazul plecărilor de pe Otopeni, pasagerii trebuie să se prezinte cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare, pe Băneasa timpul va fi de sub o oră.
În perioada 14-20 iulie 2022, 768 de zboruri au avut întârzieri mai mari de 30 de minute, a anunțat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
„În intervalul 14-20 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 768 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu o creştere uşoară (+ 27 zboruri) faţă de săptămâna anterioară. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (165 de zboruri), Tarom (158 de zboruri), Blue Air (134 de zboruri) şi Ryanair (99 de zboruri)”, anunţă CNAB.
Air Connect, care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Aeroportul Băneasa, este o nouă companie aeriană românească. Prima sa aeronavă, un ATR 72-600, a ajuns deja pe Aeroportul Internațional București Băneasa.
„Poate nu ȋntâmplător, AirConnect ȋși face apariția ȋntr-un context dificil pentru piața aviatică din Europa, respectiv din România. Suntem o echipă de profesioniști, cu experiență relevantă ȋn domeniul aviației și, cu siguranță, vom ajunge un jucător important ȋn industrie.
Mizăm pe servicii de calitate, la prețuri accesibile, pentru a deveni prima opțiune de călătorie a turiștilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.