Adrian Streinu-Cercel s-a vaccinat împotriva Covid-19, iar ce a urmat i-a depășit toate așteptările. Mărturia medicului

Ana Anitoiu 08.01.2021, 20:50
Adrian Streinu-Cercel s-a vaccinat împotriva Covid-19, iar ce a urmat i-a depășit toate așteptările. Mărturia medicului

Medicul și profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, s-a vaccinat împotriva Covid-19, iar ce a urmat i-a depășit toate așteptările. Mărturia lui despre campania de imunizarea anti-coronavirus este incredibilă.

Ce a spus medicul Adrian Streinu-Cercel după s-a vaccinat împotriva Covid-19

Adrian Streinu-Cercel a recunoscut că în rândul personalului medical există reticențe în privința imunizării împotriva noului coronavirus. Însă, profesorul este de părere că exemplul personal este mai puternic decât orice altceva pentru a-i convinge pe alții să ia parte la campania de vaccinare anti-Covid-19. Conform medicului, după ce s-a vaccinat, s-au așezat la coadă și alți angajați ai Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

”Este clar că există și o serie de reticențe la personalul medical. Eu vă dau exemple din Institutul Matei Balș, pentru că eu am fost una dintre primele persoane care s-au vaccinat. Din momentul în care m-am vaccinat eu, au venit și s-au așezat la coadă să se vaccineze, ceea ce înseamnă că exemplul personal e un exemplu care poate să convingă. De unde aveam circa 600 de persoane înscrise, în momentul de față am depășit cifra de 780 de persoane vaccinate în cadrul Institutului”, a spus doctorul, la Realitatea Plus.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, despre desfășurarea campaniei de vaccinare în țară

De asemenea, Adrian Streinu-Cercel a spus că, până acum, campania de vaccinare împotriva coronavirusului merge bine, la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Numărul celor care vor să se imunizeze anti-Covid-19 este în creștere.

”Astăzi am primit și o vizită de la Direcția de Sănătatea Publică în vederea evaluării modului în care se desfășoară vaccinarea și, doamnele de acolo au recunoscut faptul că vaccinarea se desfășoară cât se poate de bine și, mai mult decât atât, avem catagrafii cât se poate de clare și știm în fiecare zi ce persoane urmează să vină”, a mai spus doctorul.

Adrian Streinu-Cercel s-a vaccinat impotriva Covid-19, iar ce a urmat i-a depasit toate asteptarile. Marturia medicului
Adrian Streinu-Cercel

Ce problemă a apărut în campania de vaccinare anti-Covid-19

Pe de altă parte, medicul Adrian Streinu-Cercel a mărturisit că au existat situații în care persoanele programate să se vaccineze anti-Covid-19 sosesc mai devreme sau mai târziu față de data și ora la care au fost programate. Însă, profesorul este de părere că trebuie să fie loc de flexibilitate și înțelegere în această privință, în măsura în care nu sunt afectați alți oameni.

“Și noi am avut dispute, de exemplu aceea în care o persoană era programată mâine și a venit astăzi. Am vaccinat-o atunci când a venit. Nu trebuie să fim fixiști. Poate persoana respectivă are ceva de făcut și găsește o breșă în timpul său ca să se vaccineze. Orice persoană care se vaccinează este un bun câștigat în lupta cu această pandemie“, a mai spus medicul Adrian Streinu-Cercel la Realitatea Plus.

Numărul de cazuri de coronavirus, în creștere, în România

Vineri, 8 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 4.841 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din 31.592 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Astfel, de la începutul pandemiei de coronavirus în România, bilanțul a ajuns la 663.799 de cazuri de Covid-19. În total, au fost declarați vindecați 595.007 pacienți.

Tot vineri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au mai murit 96 de persoane cu Covid-19, în țară. Bilanțul negru a urcat, astfel, de la începutul pandemiei, la 16.506 decese. În spitalele din România, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 8.727. Dintre acestea, 1.100 se află în secții de anestezie și terapie intensivă (ATI).

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...