Adrian Năstase, gest uluitor. A dat statul în judecată pentru că nu îşi primeşte pensia specială

Nicu Stan 18.06.2021, 15:12
Adrian Năstase, gest uluitor. A dat statul în judecată pentru că nu îşi primeşte pensia specială

Adrian Năstase, gest uluitor. A dat statul în judecată pentru că nu îşi primeşte pensia specială. Alături de fostul premier sunt și alți politicieni care cer același lucru.

Parlamentarii dau statul în judecattă pentru recuperarea pensiilor speciale. Adrian Năstase, printre cei care își cer drepturile

Adrian Năstase a făcut un gest uluitor. A dat statul în judecată pentru că nu îşi primeşte pensia specială. Fostul premier nu este singurul care a apelat la instanșă.

Câteva sute de foști parlamentari vor să își recupereze în instanță pensiile speciale. Printre aceștia se numără foști premieri, miniștri, dar și importanți lideri politici. Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleșcanu sau Vasile Blaga sunt doar câțiva dintre cei care luptă pentru recuperarea pensiilor speciale.

Petre Daea a dat statul in judecata pentru recuperarea pensiei speciale
Petre Daea a dat statul in judecata pentru recuperarea pensiei speciale

Sute de parlamentari sunt în această situație

Toți ceștia au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera pensiile. Înainte de eliminarea pensiilor speciale, făcută de Parlament în luna februarie, peste 800 de foști senatori și deputați încasau indemnizație pentru limită de vârstă.

Deja, unele procese înaintate de foștii politicieni au fost declinate de Tribunale către Curțile de Apel. Este cazul lui Petre Daea, fost ministru ak agriculturii, care a contestat alături de alți trei foști parlamentari eliminarea pensiilor speciale și a cerut la Tribunalul Mehedinți anularea ordinelor de încetare a plății indemnizației pentru limita de vârstă și repunerea în plată.

Tribunalul Mehedinți a trimis dosarul la Curtea de Apel

De asemenea, tribunalul Mehedinți a declinat, ieri, soluționarea cauzei către Curtea de Apel Craiova.

”Mă bazez pe respectul față de instituția parlamentară. Nu este o dovadă de oportunism, ci o cerere de respect față de foștii parlamentari. Sunt de acord să se facă economii, se pot face în mai multe feluri, dar să le văd cum se fac”, declarat Petre Daea, vizavi de șansele de câțtig ale procesului, potrivit g4media.ro.

Adrian Năstase s-a luat după Petre Daea

Demersul în justiție a lui Petre Daea l-a determinat și pe fostul premier Adrian Năstase să facă aceșlași lucru. Adrian Năstase a dat în judecată Camera Deputaților încă de pe 23 aprilie și așteaptă astăzi o decizie, după ce joi instanța a amânat pronunțarea.

Știți ce pensie are domnul Daea? 2.000 de lei și ceva după 40 de ani în muncă. Practic în Parlament nu se calculează vechimea în muncă. Unii au spus: hai să-i radem pe băieții ăștia de acolo din Parlament, mai ales că nu mai sunt parlamentari și nu mai votează. Sunt câteva sute, nu mai contează”, declara Adrian Năstase în urmă cu câteva săptămâni.

Gabriel Oprea își vrea și el pensia înapoi

Și fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, își vrea pensia specială înapoi. Solicitarea acestuia a fost înregistrată pe 22 aprilie de Tribunalul București, urmând ca pe data de 22 iunie să aibă loc o primă ședință a completului de la Secția a VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

Printre ceilalți foști parlamentari cunoscuți care au dat statul în judecată se regăsescPetre Roman, Teodor Meleșcanu, Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Vasile Blaga, Nicolae Bacalbașa, Anton Anton, Anghel Stanciu, Ion Ariton și Ioan Oltean.

Urmăriți Impact.ro și pe