Petre Daea nu se dezice. Pentru cine ar intra în apă îmbrăcat

Ciprian Ioana 06.03.2019, 15:08
Petre Daea nu se dezice. Pentru cine ar intra în apă îmbrăcat

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu abandonează lupta cu cormoranii. Ba, mai mult, plusează și se declară în stare să facă gesturi extreme pentru a scăpa de ei.

Petre Daea a revenit cu o nouă declarație suprinzătoare la adresa cormoranilor, pe care îi consideră amenințarea numărul unu pentru fermele piscicole.

În opinia ministrului Agriculturii, România a devenit o grădină zoologică. Petre Daea se arată dispus să intre îmbrăcat în apă când vede un cormoran.

Aflat la Brăila, ministrul a cerut măsuri urgente.

„Trebuie să se ia măsuri de către Comisia Europeană pentru că efectivele de cormorani în Europa s-au înmulţit îngrijorăror. În 25 de ani numărul a crescut de 24 de ori, ajungându-se la minimum 1,8 milioane de exemplare. (…) Şi dumneavoastră aţi avut aici un fermier care spunea să mergem să vedem cum la ora actuală sunt în jur de 100 de cormorani în amenjarea pe care o are. Eu am spus că nu merg, pentru că mă îndeamnă să intru după ei îmbrăcat”.

Petre Daea, ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii a afirmat că 22 de ţări au cerut derogare pentru cormorani, dar ţara noastră, încă nu.

Ministrul Petre Daea a declarat că efectivele de cormorani s-au înmulţit foarte mult în Europa şi trebuie promovate măsuri, în condiţiile în care pierderile de peşte sunt uriaşe.

Acesta susţine că în România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură.

Urmăriți Impact.ro și pe