Adrian Năstase, despre evacuarea lui Traian Băsescu din locuinţa de protocol. „Faptul că a stat acolo se datorează legii pe care eu am dat-o”

Badea Violeta 14.06.2022, 17:36
Adrian Năstase, despre evacuarea lui Traian Băsescu din locuinţa de protocol. „Faptul că a stat acolo se datorează legii pe care eu am dat-o”

Traian Băsescu și familia sa au trebuit să părăsească locuinţa de protocol, după ce instanța supremă a decis că fostul președinte a colaborat cu Securitatea. Invitat în platoul unei televiziuni, Adrian Năstase a fost întrebat despre evacuarea fostul său adversar politic. Iată ce a spus fostul politician!

Cum a comentat Adrian Năstase evacuarea lui Traian Băsescu din vila de protocol

La finalul lunii martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei securități. Astfel, acesta a fost nevoit să părăsească locuința aflată în strada Gogol nr. 2 din Sectorul 1. De asemenea, fostul șef al statului a pierdut și alte drepturi.

Invitat la Realitatea Plus, Adrian Năstase a fost întrebat de situația fostului său adversar politic, dar a evitat să facă comentarii cu privire la decizia instanței supreme.

„N-am dorit să comentez în legătură cu ceea ce i se întâmplă, pentru că a fi subiectiv și îmi păstrez acest punct de vedere. De asemenea, nici în legătură cu verdictul privind colaborarea sa cu Securitatea nu vreau să comentez”, a declarat fostul politician, la Realitatea Plus.

„Într-un fel acest lucru (faptul că foștii președinți beneficiază de o serie de privilegii – N.R.) se datorează legii pe care am dat-o în 2001. În acel moment m-am gândit la Emil Constantinescu, își încheiase mandatul și practic urma să se întoarcă într-un apartament din Militari, era puțin jenant.

Era legat de arhivele pe care le avea, de faptul că avea nevoie de cineva să-l ajute. De asemenea, era și o chestiune legată de regele Mihai, care nu avea legitimitate să stea în Palatul Elisabeta.

În acest context, l-am asimilat unui fost șef de stat și am dat această lege pentru foști șefi de stat și Băsescu a beneficiat, până la urmă și a ajuns să stea în casa pe care acum trebuie să o părăsească.”, a mai adăugat acesta.

Adrian Nastase era premierul Romaniei in 2001
Adrian Nastase era premierul Romaniei in 2001

„Traian Băsescu n-a știu să acționeze ca un președinte”

Adrian Năstase a ținut, totuși să puncteze că Traian Băsescu nu a acționat ca un lider de stat, deoarece a introdus foarte multă răzbunare în acțiunile sale. În opinia fostului premier, acesta nu a acționat singur, ci a fost sprijinit și de unele persoane importante din zona serviciilor.

„Traian Băsescu n-a știu să acționeze ca un președinte, a introdus foarte multă răzbunare în acțiunile sale, probabil a fost sprijinit de unii din zona serviciilor, dar pe care el îi controla foarte clar.

(…) Inițial, am avut o relație bună, dar de la un anumit moment, de când el (Băsescu – N.R.) a decis să candideze la președinție, a avut o anumită strategie, ați văzut că „a suferit” destul de mult când s-a îmbolnăvit Stolojan, a plâns. Poate altă dată vom avea timp să povestim mai mult, deși nu cred că pe români îi mai interesează aceste povești din trecut”, a mai precizat Adrian Năstase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...