Adrian Mutu, cu ochii în lacrimi la conferința de presă după Europeanul de tineret. ”Eu nu pot să spun că am pierdut calificarea”

Ana Anitoiu 30.03.2021, 22:20
Adrian Mutu, cu ochii în lacrimi la conferința de presă după Europeanul de tineret. ”Eu nu pot să spun că am pierdut calificarea”

Adrian Mutu a fost surprins cu ochii în lacrimi la conferința de presă după Europeanul de tineret. În urma remizei naționalei U21 cu Germania U21, scor 0-0, tricolorii au pierdut calificarea în sferturi, deoarece Olanda s-a impus în fața Ungariei, cu scorul de 6-1. Totuși, selecționerul nu este supărat pe ei.

Ce a declarat Adrian Mutu, după România U21 – Germania U21 0-0 și ratarea calificării în sferturi

Vizibil emoționat, Adrian Mutu a declarat că dacă ar fi întrebat pe cineva înainte acestui turneu dacă le oferă cinci puncte, probabil că ar fi fost foarte puțini care ar fi răspuns afirmativ. Selecționerul de la tineret a spus că turneul a fost unul bun, în care jucătorii de la România U21 au demonstrat lucruri importante.

”Rămâne o experiență a unui turneu bun, în care băieții au arătat că au mare inimă, că joacă cu ardoare și cu dorință pentru tricolorul României. Au dat tot ce au avut pe teren și asta mă face un antrenor mulțumit, pentru că în afara rezultatelor sunt și alte lucruri care contează. Este U21, să nu uităm că pe lângă rezultatele pe care trebuie să le avem, trebuie să îi pregătim pe acești băieți pentru naționala mare, să fie învățați cu un astfel de ritm, să joace de la egal la egal cu astfel de echipe, să facă puncte cu astfel de echipe, așa cum am făcut noi, ceea ce cred că e un lucru îmbucurător și băieții aceștia trebuie într-adevăr felicitați pentru atitudinea lor”, a spus Adi Mutu.

Adrian Mutu, cu ochii in lacrimi la conferinta de presa dupa Europeanul de tineret. ”Eu nu pot sa spun ca am pierdut calificarea”
Adrian Mutu la meciul Romania-Germania U21

Arian Mutu: ”Nu o văd ca pe o înfrângere totală”

De asemenea, Adrian Mutu a spus că nu vede ratarea calificării în sferturile Campionatului European ca pe o înfrângere totală. Antrenorul a precizat că doar golaverajul a făcut diferența, numărul de puncte fiind același.

”Până la urmă cred că rezultatul a fost meritat și plecăm cu o experiență frumoasă, importantă. Sper că băieții au învățat multe de la acest turneu, sper că și-au dat seama că atunci își doresc foarte mult, când dau totul pe teren, nu există echipă mare în fața lor. Eu nu pot să spun că am pierdut calificarea. Nu o văd ca pe o înfrângere totală, pentru că până la urmă avem același număr de puncte, doar golaverajul face diferența. Pe noi nu ne-a învins nimeni până la urmă. Dar ăsta este fotbalul”, a mai spus Adrian Mutu.

Cum i-a încurajat Adrian Mutu pe elevii săi

La finalul meciului cu Germania U21, încheiat cu scorul 0-0, tinerii tricolori au avut ochii înlăcrimați. Selecționerul Adrian Mutu a dezvăluit ce le-a spus ca să îi încurajeze. Antrenorul a precizat că speră ca mulți dintre elevii lui să ajungă la naționala mare și să formeze acolo ”o echipă adevărată”.

”Erau toți cu capul în jos și ochii înlăcrimați. Le-am transmis să țină capul sus. Eu sunt mândru de ei. Le-am mulțumit pentru comportamentul, atitudinea și jocurile pe care le-au făcut la acest turneu. Le-am spus că nu ne-a bătut nimeni! Câteodată în fotbal asta este cu golaverajul, nu avem ce să facem. Capul sus! Să ia lucrurile bune din această experiență, să și le însușească și să continue pe acest drum, pentru că este un drum de care echipa națională are nevoie. Sper ca mulți dintre ei să facă saltul către echipa mare și acolo să formăm o echipă adevărată”, a mai spus Adrian Mutu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...