EXCLUSIV

Adrian Daminescu, scos de la conducerea Circului din București. Cine i-a luat locul. „Cineva nu m-a dorit”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 05.02.2022, 10:11
Adrian Daminescu, scos de la conducerea Circului din București. Cine i-a luat locul. „Cineva nu m-a dorit”. EXCLUSIV

Acesta a fost schimbat din funcție exact în luna în care a împlinit 65 de ani. El spune că nu înțelege de ce se păstrează caracterul de interimar al poziției de director general al instituției, fiindcă acesta nu poate lua în această ipostază o serie de decizii hotărâtoare pentru bunul mers al circului.

Adrian Daminescu, scos de la conducerea Circului din București

Adrian Daminescu nu mai este director general interimar al Circului de Stat din București. El a confirmat pentru impact.ro că a fost schimbat din funcție și a precizat că totul s-a petrecut în toamna anului trecut.

Cineva nu m-a mai dorit, cel mai probabil în funcția pe care am deținut-o timp de aproape un an. Nu cunosc cine a decis înlocuirea mea. Nu am cerut, dar nici nu mi s-au oferit explicații. Așa că nu știu a vă oferi, la rândul meu, explicații. Ce mi s-a reproșat, ce am făcut, bine sau rău, pe durata mandatului meu, nimic din toate astea nu mi s-au adus la cunoștință.

Totul s-a consumat repede. A sosit o hârtie oficială de la Primărie cu ordinul de schimbare al directorilor și s-a trecut la punerea ei în practică. Asta a fost tot!”, a mai declarat Adrian Daminescu.

Ce spune artistul despre numirea directorului

El spune că nu înțelege de ce se păstrează caracterul de interimar al poziției de director general al instituției, fiindcă acesta nu poate lua în această ipostază o serie de decizii hotărâtoare pentru bunul mers al instituției.

Tu, ca director general interimar, nu poți lua o serie de decizii importante, cum sunt cele legate de angajare sau de demitere. Nu-ți permite legea. Nu ai aceeași marjă de manevră ca cea a unui director plin, ca să mă exprim așa. Ca atare, ar fi mai bine, după mine, ca Circul să aibă un director general plenar, să se organizeze o dată un concurs pentru funcția aceea.

Cu un mandat clar în timp, ca să știe fiecare ce are de făcut! Personal, nu înțeleg de ce politicul continuă să se amestece în artă!”, a adăugat același Adrian Daminescu.

Adrian Daminescu, scos de la conducerea Circului din București. Cine i-a luat locul. „Cineva nu m-a dorit”. EXCLUSIV
Adrian Daminescu a condus Circul de Stat mai puțin de un an

„Instituția Circului face lucruri frumoase”

Fostul mare cântăreț a ținut să sublinieze că nu dorește să aducă nimănui niciun fel de acuzații.

Instituția Circului face lucruri frumoase, chiar și în condițiile astea, cu pandemia, cu prezența redusă a publicului la spectacole, chiar și când ne confruntăm cu diverse lipsuri, când cauți decoruri sau idei de spectacole cât mai bune!”, a conchis Daminescu.

El a fost înlocuit din funcție exact în luna în care a împlinit 65 de ani. Plecat în carieră dintr-o familie de muzicieni, Daminescu a lansat în ultimele decenii câteva melodii devenite șlagăre, precum „Și m-am îndrăgostit de tine”, „Eu te voi iubi”, „Într-o zi!”, „România”, „Fata cu ochi verzi”, „Ochii tăi” sau „Îmi spui vorbe-n vânt”.

Eveniment tragic în timpul mandatului său

Pe durata conducerii Circului de către Adrian Daminescu, în februarie, anul trecut, s-a înregistrat și un eveniment nefericit, acrobatul Alex Erlich suferind un grav accident la repetițiile pentru un exercițiu foarte dificil, „Roata morții”. Acrobatul de 26 de ani, care căzuse în gol circa nouă metri, avea să se stingă din viață în luna martie a aceluiași an, atunci când părea că depășise cu bine urmările nefericitului accident.

Ulterior, numărul respectiv avea să fie scos definitiv de pe afișul spectacolelor circului, chiar prin ordin al directorului Adrian Daminescu.
Adrian Daminescu a rămas însă pe poziția de director artistic al Circului. El a fost înlocuit cu un alt coleg, Florin Barbu, până la acel moment director administrativ. Și manageriatul lui Barbu, ca și cel al Adrian Daminescu, stă tot sub semnul interimatului.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe