Admitere la USAMV 2020. Care sunt actele necesare dosarului de înscriere și cum arată calendarul

Daria Petrescu 13.07.2020, 11:34
Admitere la USAMV 2020. Care sunt actele necesare dosarului de înscriere și cum arată calendarul

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) a dat startul înscrierilor pentru admitere 2020, pe 6 iulie. Înscrierile se fac la  toate programele de studii universitare de licență și master. USAMV deține șapte facultăți, iar candidații care vor să își continue studiile la una dintre acestea sunt așteptați să se înscrie online. Iată ce acte sunt necesare oentru dosar și cum arată calendarul la USAMV.

Admiterea la USAMV 2020 a început pe 6 iulie

„Pentru a facilita accesul tinerilor la concursul de admitere în USAMV am decis ca în acest an să se poată face depunerea dosarului fără nici o taxă de înscriere sau de înmatriculare„  spune prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV, pe site-ul universității.

La cele șapte facultăți ale USAMV sunt disponibile peste 3400 de locuri, din care 2100 de locuri la buget, atât la licență cât și la master.

Perioada în care se desfășoară înscrierea pentru concursul de admitere în cadrul USAMV

– În perioada 6-22 iulie a fost stabilit programul de studii pentru Medicină veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară

– programele de studii organizate de Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Biotehnologii,  de Management și Dezvoltare Rurală are loc în perioada 6-25 iulie.

Care sunt criteriile de admitere:

– se ia în considerare media de la bacalaureat, în proporție de 70%

– 30% nota obținută la Bacalaureat. Este valabil pentru orice probă susținută la examen, cum ar fi limba română, maternă, matematică, biologie sau geografie. Candidatul poate alege una dintre aceste variante.

Pentru Medicină Veterinară se ia în considerare 50% din nota pe care candidatul a obținut-o la proba scrisă susținută online. Și 50% media de la Bacalaureat.

Înscrierile au început pe 6 iulie
Înscrierile au început pe 6 iulie

Candidații declarați admiși vor semna contractual de studii cu Universitatea și îl vor încărca pe platforma creată online. Pot face acest lucru până pe 5 octombrie 2020.

Acte necesare pentru înscriere

-candidatul are nevote de diploma de bacalaureat şi foaia matricolă. Ambele în original sau copie

-o adeverinţă eliberată de liceu, în original sau copie. Acesta act este valabil pentru elevii absolvenți ai Bacalaureatului 2020.

-certificatul de naştere

-certificatul de căsătorie, dacă este cazul

-adeverinţă medicală tip, eliberată de medicul de familie

– patru fotografii tip carte de identitate;

-chitanţa de plată a taxei de înscriere. Chitanța trebuie să fie pentru fiecare facultate sau program la care candidatul se înscrie. În cazul în care este vorba doar de un domeniu ales, candidatul prezintă o adeverință în care se precizează scutirea de plătirea taxei.

Urmăriți Impact.ro și pe