Rezultate contestații Bacalaureat 2020. Notele după contestații la examenul de BAC au fost afișate pe edu.ro!

Daria Petrescu 05.07.2020, 20:19
Rezultate contestații Bacalaureat 2020. Notele după contestații la examenul de BAC au fost afișate pe edu.ro!

Duminică, 5 iulie, elevii au pot afla, în sfârșit, ce note au luat la Bacalaureat 2020, în urma contestațiilor. Notele sunt definitive, de data aceasta. Astfel că, astăzi au apărut rezultatele la contestații. Notele după contestații la examenul de BAC au fost afișate pe edu.ro.

Rezultate contestații Bacalaureat 2020. Au fost afișate notele după rezolvarea contestațiilor

Update: Înainte de contestații rata de promovare la examenul de Bacalaureat era de 62,9%, însă după contestații procentul celor care au luat bacul a ajuns la 64.5%. La procentul final nu au fost luate în calcul și contestațiile de etapa specială de Bacalaureat. Astfel, dintre cei 147.794 de candidați care s-au prezentat la Bacalaureat, au promovat examenul 95.399 de candidați.

Edu.ro a publicat duminică, 5 iulie, notele finale. Elevii au încheiat sesiunea de examene la Bacalaureat 2020, iar marți, 30 iunie s-au afișat rezultatele. Tot în aceeași zi, elevii nemulțumiți au putut depune contestațiile. Acestea au putut fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în intervarul orar 16:00 – 19:00, şi miercuri, între orele 8:00 – 12:00.

Candidații au primit un cod unic, cu ajutorul căruia și-au putut verifica notele pe lista rezultatelor. Notele la Bacalaureat 2020, în format anonimizat, au fost publicate la avizierele unităților de învățământ și online, la adresa bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale, după contestaţii, au fost anunţate duminică, 5 iulie.

Candidații care au depus prin mijloace electronice contestaţii, trebuie să completeze, semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice o declaraţie-tip. Candidații au primit un cod unic, cu ajutorul căruia și-au putut verifica notele pe lista rezultatelor (foto: Mediafax)

Candidații au primit un cod unic, cu ajutorul căruia și-au putut verifica notele pe lista rezultatelor (foto: Mediafax)În cazul candidatului minor, declaraţia-tip trebuie să fie semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia.

Comisia de examen au informat candidaţii cu privire la modalităţile de transmitere electronică (adresa de e-mail, pagina web etc.) prin afişare pe uşa fiecărei săli de examen.

„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele.  Respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei”, se arată în documentul ministerului, emis zilele trecute.

Calendar BAC 2020, sesiunea specială:

29 iunie-3 iulie 2020 – înscrierea candidaţilor

6 iulie 2020 – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie 2020 – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie 2020 – proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

10 iulie 2020 – afişarea rezultatelor (ora 12,00)

10 iulie 2020 – depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 – 19,00)

12 iulie 2020 – afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00).

Anul acesta, Ministerul Educației organizează o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați de pandemia COVID-19. Astfel, Ministerul organizează o Etapă specială a BAC-ului (în perioada 29 iunie – 2 iulie). Aceasta  se adresează absolvenților de liceu care. Acest lucru,  în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Li se recunosc elevilor probele susținute în prima sesiune de Bacalaureat. Dacă nu au reușit să o finalizeze fie pentru că au avut la triajul epidemiologic temperatura peste limita de 37,3 grade C, fie din alte motive justificate cu certificat medical.

 

Urmăriți Impact.ro și pe