Admitere la Politehnica 2020. Acte necesare dosarului de înscriere și calendar

Daria Petrescu 10.07.2020, 15:49
Admitere la Politehnica 2020. Acte necesare dosarului de înscriere și calendar

Înscrierea pentru admiterea la Politehnica 2020 a început pe 1 iunie. Spre deosevire de alți ani, conducerea Universității a venit cu schimbări, pe fondul pandemiei de coronavirus. Cei dornici să își aprofundeze studiile, pot alege una dintre cele 15 facultăți ale Politehnicii. Pentru cei care nu s-au înscris încă, iată ce acte trebuie să atașeze la dosar și cum se procedează pas cu pas.

Admiterea la Politehnica 2020 a început pe 1 iunie

Anul acesta, admiterea se face în urma unui concurs de dosare, după cum a anunțat condurerea Politehnicii. Concursul se va desfășura în trei sesiuni. Astfel că, sesiunea care a început pe 1 iunie se va încheia pe 15 iunie. La aceastăs sesiune, candidații pot alege oricare dintre cele 15 facultăți. După ce dosarul candidatului va fi analizat, acesta va fi înmatriculat în cadrul facultății. Pentru asta trebuie ca acesta să fi promovat bacalaureatul.

Sesiunea a 2-a a început pe 5 iulie și durează până pe 29 iulie. La această sesiune vor participa doar cei care au promovat bacalaureatul.

Anul acesta, admiterea se organizează în trei sesiuni
Anul acesta, admiterea se organizează în trei sesiuni (foto: Digi24)

Cea de-a doua sesiune a început pe 5 iulie și se va încheia la finalul acestei luni, pe 29 iulie. Candidatul se poate înscrie la o singură facultate și poate accesa pentru toate domeniile respectivei facultăți. Cei care au participat dar nu au îndeplinit baremul minim de admitere, vor fi redistribuiți în ordinea mediilor, pe locurile libere.

A 3-a sesiune va avea loc în august și septembrie. Această etapă presupune reluarea etapei a doua, pentru locurile care au rămas libere. Candidații care vor să își dovedească și competențele lingvistice și vor să susțină testul online UPB din data de 10 iulie 2020, trebuie să facă asta până cel târziu pe 09 iulie 2020 la ora 12:00.

Ce acte sunt necesare la dosarul de candidat

-certificatul de naștere al candidatului, scanate sau fotografiate

carte de identitate sau pașaport, după caz

-diploma de bacalaureat sau o foaie matricolă care să dovedească faptul că ați finalizat studiile.

– o fotografie tip pașaport, color. Canditații trebuie să urce toate aceste documente online pe platforma https://admitere.pub.ro/.

– dacă elevii care au susținut bacalaureatul, iar liceul nu a eliberat încă diploma, ceștia pot prezenta o adeverință, care să conțină media general și notele obținute la probele susținute. Foaia matricolă este, și în acest caz, necesară. Deci trebuie să o depuneți neapărat.

– atunci când candidații au fost olimpici la concursuri de profil în anii de liceu, trebuie să dovedească acest lucru.

Universitatea Politehnică din București a fost înființată în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr. Este cea mai renumită școală de ingineri din România.

Urmăriți Impact.ro și pe