Adio Dacia pe benzină și motorină. Compania a anunțat anul din care se vor produce doar modele electrice

Iancu Andreea 14.09.2021, 16:34
Adio Dacia pe benzină și motorină. Compania a anunțat anul din care se vor produce doar modele electrice

Creșterea alarmantă a nivelului de poluare din ultimii ani și previziunile emise de specialiști îi determină pe liderii lumii, dar și pe cei aflați la conducerea marilor companii, să instituie măsuri rapide pentru a stopa efectele nocive asupra mediului înconjurător. În acest context, compania Renault a transmis un mesaj important pentru fanii mărcii românești. Potrivit CEO-ului Dacia, autovehiculele mărcii, care sunt dotate cu motoare pe benzină și motorină vor fi înlocuite cu modele electrice într-un timp destul de scurt. Vicepreședintele executiv Renault a menționat care este data limită până la care se vor mai produce mașini cu motoare vechi și când se va „electrifica” întreaga gamă Dacia.

Mașinile Dacia pe benzină și motorină vor fi înlocuite definitiv de modele electrice

Presiunea normelor de poluare pe care autoritățile de la nivel mondial le impun treptat i-a determinat pe liderii marilor companii să ia măsuri. Astfel, Grupul Renault a anunțat că va muta întreaga producție pe fabricarea motoarelor electrice și a accesoriilor necesare acestora. Practic, mașinile Dacia cu motoare pe benzină și motorină vor fi înlocuite în scurt timp cu modele exclusiv electrice. Măsura a fost anunțată de către Denis Le Vot, vicepreşedinte executiv al Grupului Renault.

În 2035 toate modelele Dacia vor fi electrice, este un pas pe care îl vom face şi vom electrifica şi uzina de la Mioveni. Dacia nu este front-runner acum pe electric, dar mizează momentan pe motorizările pe GPL. Nu trebuie să uităm că la Mioveni noi producem acum cele mai mari maşini şi putem spune că vom avea acele joburi în România şi peste 100 de ani, a spus Denis Le Vot, vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault, CEO pentru Dacia şi Lada, potrivit zf.ro.

Dacia pe benzină și motorină vor fi înlocuite doar cu modele electrice
Dacia se pregătește de producerea exclusivă a mașinilor electrice

Schimbările anunțate pentru uzinele de la Mioveni

Oficialul Renault a stabilit că Dacia va produce după 2035 numai mașini electrice, inclusiv la Mioveni. Reprezentantul companiei a dezvăluit că există deja tehnologia pentru fabricarea noilor modele mai prietenoase cu mediul, aceasta urmând să fie implementată treptat, în perioada următoare. În cazul fabricii de la Mioveni, se vor produce motoare electrice dar și baterii. Chiar dacă inițial, între Dacia și Renault a existat un decalaj de aproximativ patru ani, inovațiile apărut pe mașinile constructorului francez vor fi ușor de integrat și în cadrul produselor fabricate la Mioveni.

În prezent, Grupul Renault produce în România mașini cu motoare de 1.0 litri TCe, de 0,9 TCe şi de 1,2 litri, precum şi cutii de viteză. Chiar dacă momentan la Mioveni se produc exclusiv motoare pe benzină, după anul 2035 întreaga fabrică va fi concentrată pe producția de motoare electrice, ca urmare a normelor impuse de către Comisia Europeană.

Urmăriți Impact.ro și pe