Cât ar putea costa Dacia electrică prin programul Rabla. Ce trebuie să afle imediat românii

Redacția IMPACT 04.03.2020, 14:46
Cât ar putea costa Dacia electrică prin programul Rabla. Ce trebuie să afle imediat românii

Dacia a lansat oficial primul model de mașină electrică. Noul autovehicul poartă numele Dacia Spring ar putea fi achiziționată și prin programul Rabla.

Cât ar putea să coste Dacia Spring, prin Programul Rabla

Primul versiune de automobil marca Dacia a fost lansat oficial marți, potrivit unui anunț al companiei. Compania a oferit ieri primele imagini cu prima Dacia electrică. Mașina ar fi trebuit să fie lansată la Salonul Auto de la Geneva, însă evenimentul a fost anulat din cauza temerilor globale care persistă în urma răspândirii coronavirusului.

Autovehiculul va avea o lungime de 3,7 metri, cu cinci uși, potrivit imaginilor publicate pe pagina de Facebook a constructorului auto. Dacia Spring va avea o autonomie de 200 de kilometri.

„Dacia Spring: urbană, dinamică şi gata să îţi electrizeze fiecare călătorie”, este mesajul care apare pe pagina de Facebook a companiei.

Nu se cunoaște deocamdată prețul, însă Dacia Spring, va fi cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Costul acesteia a fost estimat de specialiști. Acesta s-ar putea încadra între 15.000 de euro și 20.000 de euro, potrivit estimărilor din mass-media.

Mircea Mester, jurnalist automarket a transmis pentru Pro TV că mașina ar putea fi achiziționată de români și prin programul Rabla. Prin programul de stat Rabla Plus, care prevede finanțarea procesului de achiziție al unei mașini electrice, românii pot obține până la 10.000 de euro. În contextul în care Dacia Spring ar ajunge să coste aproximativ 17.000 de euro, dacă se vor scădea cei 10.000 de euro primiți de la stat, costul rămas ar fi de 7.000 de euro.

Foto: captură video YouTube
Foto: captură video YouTube

Astfel, cu reducerea oferită de acest program, Dacia Spring ar putea ajunge să coste 7.000 de euro. Prețul este unul de ordin estimativ.

Renault  a prezentat pentru prima dată conceptul K-ZE de automobil electric de clasă mini, proiectat special pentru piețele emergente, în urmă cu doi ani, în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Urmăriți Impact.ro și pe