Dacia electrică, mai ieftină de 10.000 de euro. Cum va arăta mașina promisă de Renault

Stefan Daniel 12.09.2019, 12:09
Dacia electrică, mai ieftină de 10.000 de euro. Cum va arăta mașina promisă de Renault

Dacia electrică, promisă de ceva vreme de Renault, s-ar putea să devină realitate mai repede decât ai crede. Cea mai bună veste este prețul. Francezii vor să fabrice o nouă mașină electrică, ce va fi pusă pe piață la un preț chiar mai mic decât este acum Renault Zoe, deocamdată cea mai ieftină mașină electrică de pe piață. Vestea vine pe cale oficială, chiar de la CEO-ul Group Renault, care a făcut câteva dezvăluiri la Salonul auto de la Frankfurt, despre planurile din viitorul apropiat al companiei.

Posibilă Dacia electrică la prețul pe care l-ai visat

Dacia electrică, mai ieftină de 10.000 de euro. Cum va arăta mașina promisă de Renault
Acesta este Renault K-ZE, SUV-ul lansat pentru piața din China

Anul acesta, Dacia nu are stand la Salonul Auto de la Frankfurt, eveniment desfășurat în perioada 12 – 22 septembrie. Din diverse motive, compania românească întârzie lansarea noilor modele Sandero și Logan. Va fi, însă, prezentă Renault, ca de fiecare dată.

În interviurile pe care le-a susținut Thierry Ballore, CEO-ul Group Renault, a lăsat de înțeles că există intenția de a lansa un SUV electric la un preț foarte scăzut, practic, cel mai mic de pe piață, pentru Europa. De ce? Pentru că este posibil și pentru că oamenii cer asta.

Astfel, Renault ar putea lansa un SUV electric la un preț de doar 10.000 de euro. Să ținem cont că, în acest moment, cel mai ieftin automobil 100% electric este Renault Zoe și costă 24.000 de euro.

Care va fi modelul de bază după care va fi făcută Dacia electrică

Dacia electrică, mai ieftină de 10.000 de euro. Cum va arăta mașina promisă de Renault
Renault K-ZE ar putea sta la baza viitoarei Dacia electrice

Ballore a lăsat de înțeles că modelul de bază pentru acest SUV electric va fi Renault K-ZE, lansat și acesta, de curând, în China. K-ZE a fost dezvoltat pe platforma modulară de clasă A a alianței Renault-Nissan, fiind destinat, deocamdată, doar pieței chineze. Caroseria sa este similară cu cea a lui Kwid, un mini crossover vândut în India. Problema este că noul model va apărea abia peste vreo cinci ani.

„Facem bani cu mașinile noastre electrice astăzi cu volume modeste, în termeni absoluți. Dacă proiectăm ce urmează să se întâmple pe piață, avem o estimare clară că putem încă să facem bani.”, a spus Thierry Ballore.

De remarcat, însă, că el nu a făcut referire la marca sub care va fi vândută noua mașină. El nu pare, cel puțin momentan, interesat dacă mașina va avea logoul Renault sau Dacia, dar cert este că o mașină electrică la 10.000 – 15.000 de euro va deveni realitate. Evident, nu te aștepta să aibă o autonomie mai mare de 300 de kilometri, dar în cinci ani s-ar putea să nu mai avem probleme cu stațiile de încărcare.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe