VIDEO

Adi Mutu, pregătit de duelul cu fosta echipă. „Suntem Rapid, este un derby de mare importanţă”. De ce s-a enervat Cristi Săpunaru

Sorin Barbu 11.03.2022, 16:14

Adrian Mutu este gata de duelul cu Dinamo, echipa care l-a ajutat să ajungă în fotbalul mare și de unde, în anul 1999, s-a transferat în Seria A, la Inter. „Briliantul” își dorește foarte tare ca Rapidul să câștige meciul și să înceapă cu dreptul aventura din play-out.

Adrian Mutu își înfruntă fosta echipă

Adi Mutu nu a fost primit cu mare entuziasm în Giulești. Fanii nu au înțeles de ce a fost ales un antrenor cu trecut dinamovist și nu Marius Șumudică sau Daniel Pancu, foști jucători la Rapid. Iar primul meci din play-out al „Briliantului” este tocmai cu Dinamo.

Suporterii au pus presiune încă din prima zi. S-au dus la antrenament și i-au cerut lui Mutu să-l dea afară pe antrenorul secund Eduard Stăncioiu, fost jucător la FCSB. Acesta nu a vrut să complice situația situația și și-a dat demisia.

„E un derby, un meci important, atât pentru noi, cât şi pentru ei. Întâlnim o echipă care se află într-o zonă periculoasă, un antrenor nou. Trebuie să fim foarte atenţi.

Văzând ce s-a întâmplat acum două săptămâni, trebuie să fim foarte concentraţi şi să dăm 100% pe teren”, a declarat antrenorul formației din Giulești, înaintea partidei, într-o conferință de presă.

Adrian Mutu a venit la Rapid acum opt zile și și-a trecut deja în cont o victorie, în duelul cu Academica Clinceni. „Câinii” au avut și ei parte de o schimbare de antrenor. Flavius Stoican a plecat de la echipă, iar în locul lui a fost adus Dusan Uhrin, antrenorul favorit al fanilor acționari din DDB.

„Bineînţeles, această schimbare de antrenor de la Dinamo le va da jucătorilor o motivaţie în plus. Dar suntem Rapid, e un derby, meciul e de o importanţă foarte mare.

Sunt opt zile de când sunt la echipă, am avut timp să lucrăm săptămâna asta. Băieţii au inteligenţă tactică şi răspund bine”, a declarat Adrian Mutu.

Cristi Săpunaru, nervos înaintea partidei cu Dinamo

Duelul dintre Rapid și Dinamo nu se poate disputa pe Arena Națională, unde este programat un concert caritabil, și va fi găzduit de stadionul din Mioveni. Partida se va desfășura fără spectatori, după ce clubul Rapid a fost sancționat pentru incidentele de la meciul, din sezonul regulat, cu rivalul din „Ștefan cel Mare”.

„Sperăm să ne facem treaba şi să câştigăm. Dacă nici Rapid -Dinamo nu mai e derby, atunci ce e derby?. E frustrant, ne-am dorit să fim în play-off. E urât să joci un derbi fără spectatori şi mai ales la Mioveni.

Nu eu am suspendat suporterii, sunt oameni care vin să vadă meciuri, au şi ei frustrări de zi cu zi, mai aruncă şi ei o petardă, cred că ăsta e spectacolul până la urmă, nu încurajez asta, dar ăştia sunt spectatorii”, a spus Săpunaru.

Partida Rapid – Dinamo va avea loc, duminică, de la ora 20.30, la Mioveni, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1.

Urmăriți Impact.ro și pe