Adevărul despre sute de mii de ouă din România. Etichetele sunt false, ce s-a descoperit

Stan Filon, Paul Dobrescu 29.10.2021, 12:24
Adevărul despre sute de mii de ouă din România. Etichetele sunt false, ce s-a descoperit

Inspectorii sanitar-veterinari din România au făcut  descoperire de zile mari, în magazinele din țara noastră! Sute de mii de ouă cu datele de proveniență falsificate au fost descoperite pe rafturile magazinelor din România. Oamenii legii au intrat imediat pe fir.

Sute de mii de ouă cu proveniență falsificată au ajuns în România

Magazinele din România au fost umplute cu ouă cu proveniență falsificată! Inspectorii sanitar veterinari au descoperit sute de mii astfel de ouă la rafturile magazinelor, așa că au început o anchetă. S-a descoperit rapid că ouăle proveneau de la ferme din Bulgaria și Macedonia.

Acestea erau însă trimise într-un centru de ambalare din Grecia. Aici, angajații firmei respective etichetau în fals ouă și apoi acestea erau trimise în magazinele din țara noastră. Mai mult decât atât, un astfel de centru unde proveniența ouălor era falsificată a fost descoperit și în Capitală, iar depozitul este acum verificat de autorități.

Sute de mii de oua cu provenienta falsificata au ajuns in Romania
Sute de mii de oua cu provenienta falsificata au ajuns in Romania

Depozit suspect în București

Pentru a depista frauda, autoritățile din România au lucrat alături de cele din Grecia și astfel au aflat astfel că fermele din Grecia nici măcar nu aveau capacitatea să producă în cantități foarte mari ouă pe care să le vândă apoi în țările membre UE.

Inspectorii sanitar-veterinari au mai descoperit o situație și mai periculoasă. Aceștia au aflat că în ultimele luni zeci de tone de carne infestată de pui au ajuns în România, în special din Polonia. Carnea era infestată cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut considerabl în ultimul an, depășind 20%, iar Polonia se numără printre prinipalii furnizori. În lunile august-octombrie numărul alertelor a crescut cu peste 40 la sută, iar cele mai multe vizează carnea de pasăre sau produse din carne de pasăre, provenite din Polonia.

Infecțiile cu Salmonella sunt foarte periculoase. Procesul infectios incepe numai dupa ce bacteriile Salmonella, nu doar toxinele lor, ajung la nivelul tractului gastro-intestinal. Ele intra in intestinul subtire si se multiplica in peretele acestuia (forma localizata). Raspunsul local la endotoxinele eliberate este enterita si tulburarile gastro-intestinale. In forma generalizata a bolii, bacteriile Salmonella trec din intestin in sange si sunt transportate la diverse organe (ficat, splina, rinichi), unde formeaza focare secundare – abcese (forma septica).

Cum se manifestă infecția cu salmonella

Durează pana la 72 de ore pentru a simți primele simptome ale infecției cu salmonella. În tot acest timp nu vei simți nimic neobișnuit față de zilele precedente. Simptomele cele mai comune ale salmonelei sunt identificate în lista de mai jos:

  • Febră și frisoane
  • Diaree
  • Crampe stomacale
  • Vărsături
  • Amețeală și durere de cap
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...