Adevărul despre suma primită de Dinamo pentru transferul lui Deian Sorescu. Dovada din documentele oficiale – FOTO

Sorin Barbu 02.05.2022, 14:33
Adevărul despre suma primită de Dinamo pentru transferul lui Deian Sorescu. Dovada din documentele oficiale – FOTO

Dinamo București s-a despărțit cu mare greutate de căpitanul Deian Sorescu. Cei care conduceau clubul spuneau că ofertele sunt prea mici, dar până la urmă l-au lăsat să plece și s-a spus că suma de transfer este de 700.000 de euro, plus alte bonusuri. Jurnaliștii de la playsport.ro au studiat documentele și au aflat că gruparea din „Ștefan cel Mare” a primit mult mai puțin.

Câți bani a încasat Dinamo după plecarea lui Deian Sorescu

Dinamo s-a despărțit acum cinci luni de Deian Sorescu, iar negocierile cu formația din Polonia nu au fost deloc ușoare. Clubul stătea foarte rău în clasament- lucrurile sunt la fel și acum- iar conducătorii nu voiau să piardă cel mai bun jucător, dar situația financiară precară a „cântărit” mult mai mult. În plus și jucătorul voia foarte tare să plece, supărat că nu și-a primit banii și că suporterii îl huiduie și îl înjură. L-au pus chiar să-și dea jos tricoul!

Negocieri intense! La ce echipa ar putea ajunge Deian Sorescu. Presedintele lui Dinamo a facut primele declaratii
Deian Sorescu în tricoul lui Dinamo

Mijlocașul a ajuns la Rakow, formație aflată pe primul loc în campionatul polonez, iar cei care au intermediat transferul au vorbit de o afacere foarte bună pentru Dinamo: 700.000 de euro când s-a semnat contractul, plus alte bonusuri în funcție de prestația jucătorului și de performanțele echipei. Afacerea s-a făcut cu ajutorul firmei de impresariat unde Giovanni Becali este consilier.

„700.000 de euro curați și cu bonusuri ajunge la 1.300.000 de euro. Au fost 700.000 de euro la început, plus 100.000 pe care i-au dat după aceea. Cei de la Dinamo au un bonus dacă Racow câștigă titlul.

Mai au un bonus dacă echipa câștigă Cupa (n.r. Racow dispută, luni seara, de la ora 17, finala cu Lech) și încă un bonus dacă fotbalistul joacă peste 60% din meciuri. Și a jucat 90-95% din partide”, a explicat Giovanni Becali, conform Digisport.ro.

Documentele oficiale care arată câți bani a costat transferul lui Deian Sorescu

Lucrurile nu stau însă deloc așa. Jurnaliștii PlaySport.ro au consultat „Raportul trimestrial” pe care administratorul special Iuliu Mureșan l-a prezentat Tribunalului București la începutul lunii martie și a văzut că sunt diferențe foarte mari. Aici sunt trecute încasările și cheltuielile pe primul trimestru al Planului de reorganizare juridică (22.11. 2021- 21.02. 2022) în care se află SC Dinamo 1948 SA și în aceste acte suma este mai mică. Cu aproximativ 200.000 de euro!

Sursa playsport.ro

Astfel, informațiile menționate în actul oficial depus de oficialii din „Ștefan cel Mare” în Instanță sunt departe de realitatea menționată de Giovanni Becali. Cu vreo 200.000 de euro. Concret, dinamoviștii au înregistrat drept „încasări din valorificări de jucători”, suma de 500.000 de euro + TVA (2.473.100 lei) „cuantum reprezentând prima tranșă din valoarea acordului de transfer”. Toate documentele care arată clar suma de transfer pot fi consultate în materialul exclusiv din playsport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe