Deian Sorescu, mesaj din Polonia pentru fanii din „Ștefan cel Mare”. „Am făcut lucruri bune cât am fost la Dinamo”. Care sunt planurile legate de echipa națională

Sorin Barbu 17.03.2022, 10:36
Deian Sorescu, mesaj din Polonia pentru fanii din „Ștefan cel Mare”. „Am făcut lucruri bune cât am fost la Dinamo”. Care sunt planurile legate de echipa națională

Deian Sorescu a făcut pace cu fanii lui Dinamo și recunoaște că a ținut legătura cu câțiva dintre ei chiar după ce s-a transferat în Polonia. Fotbalistul român a marcat un gol pentru Rakow în ultima partidă și și-a ajutat echipa să urce pe primul loc în clasament. Speră să joace cât mai bine și să fie titular, iar selecționerul Edi Iordănescu să-l cheme la prima reprezentativă.

Deian Sorescu, lider în Polonia cu Rakow

Deian Sorescu a plecat de la Dinamo în luna ianuarie a acestui an. Transferul său la Rakow a adus aproape 800.000 de euro în bugetul greu încercat al trupei din „Ștefan cel Mare”. Fostul jucător al „câinilor” se simte foarte bine în Polonia. În ultima partidă din campionat a fost titular și a marcat un gol, în confruntarea cu Stal Mielec, iar echipa lui a urcat pe primul loc în clasament. La Dinamo a fost al doilea an la rând în care echipa luptă în subsolul clasamentului.

„Nu mă așteptam să fac un pas chiar atât de mare. Mă refer la performanțe. De la lupta pentru evitarea retrogradării, acum sunt în lupta pentru titlu în Polonia. A fost o perioadă scurtă și, sincer, la început nu prea mi-a venit să cred. Acum mă simt foarte bine și sunt bucuros că fac parte din această echipă”, a declarat fostul jucător dinamovist pentru playsport.

Deian Sorescu a avut probleme cu fanii lui Dinamo. Suporterii i-au reproșat evoluțiile slabe ale echipei, iar după un meci de la Mioveni l-au obligat să-și dea jos tricoul de joc. A dat uitării acele probleme, iar acum ține legătura cu câțiva fani.

„Da, mulți spun că am făcut o alegere bună că am plecat și că, la un moment dat, le-ar plăcea să mă întorc la tricoul pe care l-am respectat. În ultima perioadă de la Dinamo, primeam mesaje nu chiar foarte drăguțe din partea câtorva suporteri care mă criticau, ca să zic așa. Per total, majoritatea m-a apreciat și mi-a lăsat impresia că am făcut un lucru bun cât am fost la Dinamo. Într-adevăr, nu am putut să ne ridicăm la așteptările lor.

Dinamo este un club de tradiție, obișnuit cu trofee, dar realitatea este diferită acum, din păcate pentru suporteri. Au fost foarte mult probleme care s-au adunat și care ne-au apăsat pe cei care am fost acolo. Doar noi știm prin ce am trecut”, a afirmat fotbalistul formației Rakow.

Deian Sorescu își dorește să fie convocat la echipa națională

Deian Sorescu a jucat până acum în patru partide pentru Rakow, trei în campionat și una în Cupă. Speră să devină rapid jucător de bază în echipă și să ajungă din nou la prima reprezentativă a României. Prima oară a fost convocat în mandatul lui Mirel Rădoi.

„M-aș bucura să fiu convocat. Îmi doresc să reprezint România. Am fost convocat în premieră de la Dinamo, am pierdut după trenul. Era normal. Nu puteam să fiu dezamăgit. Echipa nu era într-o situație în care să convoci un jucător la echipa națională”, a mai spus internaționalul român.

Deian Sorescu are cinci partide în naționala României, trei dintre acestea în calificările pentru Cupa Mondială.

Urmăriți Impact.ro și pe