Acuze incredibile pentru Marcel Vela. Polițiștii, puși să păzească rudele ministrului la alegeri

Iancu Andreea 29.09.2020, 20:25
Acuze incredibile pentru Marcel Vela. Polițiștii, puși să păzească rudele ministrului la alegeri

Este ziua și dezvăluirea în cadrul alegerilor locale ce tocmai s-au încheiat duminică. Noile acuzații îl vizează pe Ministrul de Interne Marcel Vela. Acesta ar fi făcut uz de funcția pe care o deține pentru a-și proteja rudele la alegeri. Astfel, mai mulți polițiști au fost trimiși într-o misiune specială, aceea de a-i păzi pe apropiații lui Vela.

Polițiștii de frontieră, de pază la familia lui Marcel Vela

Aproximativ 40 de polițiști de frontieră din cadrul județelor Timiș și Mehedinți au fost nevoiți să-și părăsească posturile pentru o misiune neașteptată. Aceștia au plecat în urma unei dispoziții a secretarului de stat în MAI către orașe și comune din județul Caraș-Severin. Oamenii legii au fost anunțați cu numai trei ore înainte de această misiune, fără a li se oferi un argument, conform unei postări de Facebook a reprezentanților Sindicatului Europol.

Motivul acestei deplasări a forțelor de ordine este strâns legat de Marcel Vela. Potrivit aceleiași postări, ginerele său, Ioan-Cristian Vela candida pentru un post de primar în Armeniș. În același timp, Vela își dorea un loc în Consiliul Local Caransebeş şi la Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

„Asistăm la o situaţie fără precedent, când forţe de ordine din alte judeţe sunt trimise să execute o comandă politică chiar în localităţile unde cei apropiaţi ministrului de interne, ginerele şi fiica partenerei de viaţă ai lui Vela, au candidat la funcţia de primar, vorbim aici de localităţile Armeniş şi Caransebeş, cât şi în alte localităţi din acest judeţ, precum Oţelu Roşu, Berzasca, Moldova Nouă sau Oraviţa, unde şi ministrul Vela a candidat pentru un post de consilier judeţean.

Colegii noştri au fost trimişi carne de tun, unii după tura de noapte, iar alţii după alte misiuni executate, fiind situaţii în care aceştia au efectuat şi 36 ore de muncă într-un interval de 48 de ore, fără a se ţine cont niciun minut de refacerea capacităţii de muncă sau de oboseala acumulată. Practic, s-a călcat peste cadavre pentru ca factorul politic să fie triumfător în judeţul în care ministrul de interne îşi are originile. Nu ne rămâne decât să ne aşteptăm ca la alegerile următoare, poliţiştii să primească misiune direct de la partid, în funcţie de interesele celor care candidează, iar această desfăşurare de forţe am văzut-o în ultimul timp doar la priveghiul liderului Duduienilor, Emi Pian”, arată sindicaliştii în postare.

Ioan-Cristian Vela, fost Dragomir și fiica ministrului, Andra Vela
Ioan-Cristian Vela, fost Dragomir și fiica ministrului, Andra Vela

Cine este ginerele lui Marcel Vela

Ministrul de Interne și soția sa au împreună o fată, pe nume Andra. Aceasta s-a căsătorit în anul 2012 cu viceprimarul liberal de la acea vreme, din Armeniș. Marcel Vela, și el fost primar al Caransebeșului, a oficiat nunta propriei sale fiice, care a fost marcată de nume sonore din politica românească. Printre invitații de la nuntă s-au numărat Ludovic Orban, Crin Antonescu, Dan Radu Rusanu, Rares Manescu si Tudor Chiuariu. De asemenea, nașii de cununie au fost chiar Daniel Chițoiu, la acea vreme ministrul Economiei și soția sa.

Ulterior, după ce a devenit soțul Andrei Vela, Ioan-Cristian Dragomir a devenit Ioan-Cristian Vela. Astfel, cu un nume mult mai răsunător, ginerele lui Vela a reușit să obțină și funcția de primar din Armeniș.

Iar numele pare să îi fi purtat noroc tânărului. La numai trei ani de la căsătorie, ginerele lui Marcel Vela a reușit să achiziționeze o clădire, construită în Băile Herculane. Potrivit News Standard, el a cheltuit suma de 110.000 de euro pentru Pavilionul 1811, prima clădire imperială din zona Herculane. Aceasta are peste 500 de metri pătrați și face parte din patrimoniu, fiind situată în centrul vechi al stațiunii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...