Acuze grave pentru meteorlogii din SUA după ce uraganul Ida a omorât 45 de oameni. Primarul din New York: ”Și-au bătut joc”

Stan Filon 03.09.2021, 11:27

Furtuna tropicală Ida a lovit puternic Statele Unite ale Americii! Sunte 45 de morți, iar bilanțul negru încă nu s-a încheiat. Oamenii au rămas fără case, iar mulți spun că efectiv nu mai au ce mânca! Pentru tot dezastrul, autoritățile îi fac vinovați pe meteorologi, care ”au făcut prognoza meteo în batjocură”.

Meteorologii din SUA au greșit prognoza meteo și nu au prevăzut furtuna care a făcut 45 de morți

Furtuna tropicală Ida a lovut Statele Unite ale Americii cu puterea unui uragan. Sunt inundații majore, iar victime încă mai sunt scose din subsolurile clădirilor, acolo unde apa a năvălit puternic. Sunt victime în mai multe orașe din SUA. Furtuna a lovit puternic în Pennsylvania, Connecticut, New York și alte orașe mari. Bilanțul deceselor provocate de inundații a crescut la 45 la New York și în regiune. În metropola americană, poliția a declarat că au fost 14 victime. Multe au murit înecate în locuințe amenajate în subsoluri în care au năvălit puhoaiele de apă.

În statul New Jersey, guvernatorul a anunțat că bilanțul a ajuns la 23 de morți, iar președintele SUA, Joe Biden, avertizează că este nevoie de ”investiții istorice” pentru a face față crizei climatice. ”Este o chestiune de viață și de moarte. Distrugeri sunt peste tot. Ne confruntăm cu una dintre marile provocări ale timpului nostru, dar sunt încrezător că îi vom face față”, a spus Joe Biden. Șeful statului a spus că inundațiile fără precedent, împreună cu distrugerile provocate de uraganul Ida, precum și incendiile de neoprit din California sunt o dovadă clară a schimbărilor extreme ale climei.

Meteorologii din SUA au gresit prognoza meteo si nu au prevazut furtuna care a facut 45 de morti
Meteorologii din SUA au gresit prognoza meteo si nu au prevazut furtuna care a facut 45 de morti

”Au fost făcute pur și simplu în batjocură”

Cei arătați cu detul sunt și meteorologii, care nu au putut să prevadă gravitatea situației. Acuzații grave aduce primarul New York-ului, Bill de Blasio, care a spus că prognozele meteorologilor ”au fost făcute pur și simplu în batjocură”.

Edilul a spus că a fost avertizat să se aștepte între 7 și 15 cm de ploaie pe parcursul zilei, însă cu toate acestea au căzut 3,15 centimetri de ploaie numai în Central Park, în doar o oră! „Trebuie să începem să comunicăm oamenilor că lucrurile vor fi mult mai rele în toate situațiile”, a spus el.

Nici guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, nu se aștepta la asemenea dezastru, după ce a primit prognoza meteorologică. „Nu știam că între 20:50 și 21:50 noaptea trecută, cerurile se vor deschide literalmente și vor aduce Niagara pe străzile din New York”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...