Acuzații grave pentru Vlad Voiculescu. ”Chiar nu i-a păsat de noi, pacienții”

Nicu Stan 22.04.2021, 14:43
Acuzații grave pentru Vlad Voiculescu. ”Chiar nu i-a păsat de noi, pacienții”

Acuzații grave pentru Vlad Voiculescu. ”Chiar nu i-a păsat de noi, pacienții”. Ce categorie de bolnavi a rămas fără medicamentele necesare supraviețuirii, citiți în articolul de mai jos.

Vlad Voiculescu ar fi știut că bolnavii de cancer nu mai au medicamentele necesare supraviețuirii de mai mult timp și nu a luat nicio măsură

Sunt acuzații grave pentru Vlad Voiculescu. Pacienții bolnavi de cancer au rămas fără medicamente, iar situația nu i-ar fi fost străină fostului ministru al Sănătății.

Doctorii de la Institutul Oncologic din București cer cu disperare medicamente ca să poată salva în continuare viețile celor care își pun ultimele speranțe în ei, respectiv pentru bolnavii de cancer.

Noul ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, a spus ca va rezolva situatia bolnavilor de cancer
Noul ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, a spus ca va rezolva situatia bolnavilor de cancer

Noul ministru al sănătății nu cunoștea situația

Situația este cu atât mai critică cu cât acestea lipsesc deja de zece zile, iar Cezar Irimia, reprezentant al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, spune că fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, știe de o lună și jumătate de această situație, dar nu a făcut nimic în acest sens.

Ioana Mihăilă, noul ministru al sănătății, a spus astăzi că abia miercuri seară a aflat despre problema lipsei medicamentelor și că încearcă să o rezolve cât mai repede.

Ioana Mihăilă a luat la cunoștință de lipsa medicamentelor

”Aseară am vorbit cu dl. manager de la IOB (Institutul Oncologic București – n.r.) și m-a anunțat că există o problemă cu medicamentele de cancer. Acum, dimineață, am deja o întâlnire programată cu doamna director de la Politica medicamentului și sper să rezolvăm cât de curând”, a declarat Ioana Mihăilă.

Pe de altă parte, Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București, a spus la Digi24 că este vorba despre un ”hiatus” în aprovizionare, în achiziționarea de citostatice, determinată de politica de achiziții care a fost dusă în ultimul an în Institut și care nu a ținut de el sau de echipa pe care o conduce în prezent.

Medicamentele vor ajunge la bolnavi curând

”Practic, noi începem să remediem această situație, din păcate, constrângerile date de legea achizițiilor publice există și trebuie să le luăm în seamă. Ce pot să vă asigur este că astăzi și mâine se desfășoară negocierile pentru achizițiile acestor citostatice și săptămâna viitoare, această criză, în ghilimele, va fi rezolvată”, a spus Bogdan Tănase.

Pentru a acoperi lipsa medicamentelor pentru bolnavi, s-au făcut cel puțin 10 transferuri din alte farmacii și s-au făcut și achiziții directe, a precizat Bogdan Tănase. ”Este o metodă extraordinară pentru a rezolva o situație extraordinară”, a subliniat managerul.

Când ar putea reveni lucrurile la normal

”Trebuie luat în seamă și faptul că Institutul a preluat pacienți din multe unități care s-au închis în această criză COVID”, a adăugat Bogdan Tănase. El estimează că săptămâna viitoare lucrurile ar putea reintra pe făgașul normal în ceea ce privește aprovizionarea cu citostatice, medicamente vitale pentru bolnavii de cancer.

Urmăriți Impact.ro și pe