Acuzații grave la adresa directorului adjunct al Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Ce s-ar fi furat din cadrul companiei

Alexandrina Toader 16.07.2021, 10:05

Sunt acuzații grave la adresa directorului adjunct al Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Un angajat al instituției susține că adjunctul că fi furat materiale de la companie pentru a-și moderniza drumul către un teren pe care îl are în localitatea doljeană Ghercești. Corpul de Control al CNAIR investighează acum aceste acuzații.

Acuzații grave la adresa directorului adjunct al Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova

Un subaltern al directorului de Întreținere al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Marius Florinel Dobre, îl acuză pe acesta că ar fi furat de la companie. Angajatul este Claudiu Țuțulan și ocupă funcția de șef al Serviciului Încasări, Venituri și Roviniete din cadrul Regionalei.

A sustras de la Regionala Craiova, Secția de Drumuri Naționale Olt, material frezant pe care l-a pus în opera cu utilajele proprii ale Direcției Regionale Craiova, utilaje și menționăm: autogreder, buldoexcavator și autobasculante cu care a fost carat materialul frezant și pus în opera materialul pe aceste terenuri care sunt trecute inclusiv în declarația de avere a domnului director adjunct de întreținere Marius Florinel Dobre, a precizat Claudiu Țuțulan.

Angajatul susține că a aflat toată povestea de la alți salariați. În plus, Țuțulan spune că dovada furtului se află pe camerele de supraveghere amplasate în localitățile Pielești și Coșoveni pe care se vede foarte clar că utilajele au plecat spre Ghercești deși nu aveau activitate acolo în zilele respective.

Acuzatii grave la adresa directorului adjunct al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova
Claudiu Tutulan

Corpul de control al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început verificările în acest caz și a cerut imaginile de pe camerele de supraveghere dar și foile de parcurs ale șoferilor. Țutulan nu știe valoarea prejudiciului, dar susține că directorul adjunct ar fi furat sute de tone de material frezat de asfalt de la Direcție. În plus, a blocat zile întregi utilajele care ar fi trebuit să lucreze pe drumurile publice.

De doi trei ani de zile tot materialul care rezultă pe raza Direcției de Drumuri Craiova e pus în operă pe acest sector de drum al dumnealui. Noi estimăm că undeva la 600 de tone au dispărut de la aceste districte. Conform spuselor transportatorilor au fost 80-90 de autovehicule aduse aici, a mai spus Țuțulan.

Directorul adjunct Marius Florin Dobre susține că terenul despre care vorbește subalternul său nu-i aparține.

Nu știu despre ce este vorba. Nu am niciun teren sau un drum amenajat. A fost corpul de control al directorului de la companie. Am depus toate documentele. Am un singur teren în Gherchești care nu este amenajat cu nimic. E un câmp pur și simplu. Drumul meu e de pământ. Poate e pus material frezant pe drumurile altora. Al meu nu e amenajat, a declarant Marius Florin Dobre.

Departamentul de comunicare al CNAIR a anunțat că după ce corpul de control va termina verificările la Craiova va anunţa concluziile anchetei.

Urmăriți Impact.ro și pe