Acuzații grave în Italia pentru fostul soț al Antoniei. Vincenzo Castellano și tatăl său ar fi obținut 15 milioane de euro „la negru”

Andra Daoud 25.09.2022, 15:27
Acuzații grave în Italia pentru fostul soț al Antoniei. Vincenzo Castellano și tatăl său ar fi obținut 15 milioane de euro „la negru”

Fostul soț al Antoniei și tatăl acestuia au probleme cu legea în Italia. Procurorii au deschis o anchetă pe numele lui Vincenzo și al lui Ciro Castellano, aceștia fiind suspectați că ar fi câștigat milioane de euro din vânzarea „la negru” a unor ceasuri de lux. Profitul obținut de cei doi, tată și fiu, s-ar ridica la 15 milioane de euro în decurs de câțiva ani, iar oamenii legii i-au luat în vizor pe cei doi, dar și pe alți suspecți, în urmă cu un an.

Fostul soț al Antoniei și tatăl acestuia, acuzații grave în Italia

Procurorii italieni au început, în urmă cu aproximativ un an, o anchetă la Castellamare, după ce polițiștii de frontieră au descoperit un posibil grup infracțional care făcea trafic internațional cu ceasuri de lux. Activitatea ar fi generat un profit de aproximativ 15 milioane de euro, în decurs de câțiva ani.

Pe lista de suspecți a procuraturii din Milano se află Ciro Castellano (fostul socru al Antoniei) și fiul lui, Vincenzo, dar și proprietarul unui magazin de ceasuri din Castellamare și un om de afaceri din Ragusa. Aceștia sunt acuzați de asociere infracțională având ca scop spălarea de bani și emitere de facturi false, potrivit presei din peninsulă.

În luna martie, oamenii legii au efectuat percheziții în urma cărora au confiscat mai multe ceasuri de la brand-uri de lux, în valoare totală de 10.000 de euro. Odată cu ceasurile au mai fost ridicate și alte probe precum telefoane mobile, calculatoare, acte și bani. Polițiștii încearcă să refacă firul acțiunilor care au dus la profit de milioane de euro prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor în urma vânzărilor.

Acuzatii grave în Italia pentru fostul soa al Antoniei. Vincenzo Castellano si tatal sau ar fi obtinut 15 milioane de euro la negru
Vincenzo si Ciro Castellano ar fi facut profit milioane de euro din vanzarea la negru a unor ceasuri de lux

Ancheta, începută anul trecut în septembrie

Ancheta a fost demarată după ce angajații aeroportului Capodichino au confiscat cinci ceasuri de lux și i-au găsit pe Vincenzo Castellano și pe Francesco D’Assisi Esposito, un alt suspect, având asupra lor câte 10.000 de euro fiecare. Câteva luni mai târziu, Vincenzo a avut din nou probleme pe aeroport, în timp ce se întorcea în România cu mama sa și cu un prieten. Fiecare dintre ei purta câte un ceas de lux, dintre care unul era încrustat cu diamante și valora 100.000 de euro.

Scopul afacerii cu ceasuri de lux era sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată, spun anchetatorii, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul din Napoli a solicitat și a obținut prelungirea termenului pentru ancheta preliminară.

Familia Castellano este cunoscută în România grație afacerilor în domeniul cluburilor pe care le derulează, dar și pentru mariajul lui Vincenzo Castellano cu cântăreața Antonia. Ciro Castellano, tatăl său, ar fi avut o idilă cu Raluca Sandu, fiica lui Mircea Sandu.

Urmăriți Impact.ro și pe