UEFA, primele detalii despre starea lui Christian Eriksen, după ce a fost transferat la spital

Ioana Bucur 12.06.2021, 21:28
UEFA, primele detalii despre starea lui Christian Eriksen, după ce a fost transferat la spital

Momente cumplite, sâmbătă după-amiază, la Euro 2020. UEFA a transmis primele detalii despre starea lui Christian Eriksen, după ce a fost transferat la spital. Jucătorul danezilor a căzut ca secerat, pe teren, cu puțin înainte de finalul primei reprize a meciului Danemarca – Finlanda și a fost resuscitat minute în șir, pe gazon, sub privirile îngrozite ale sportivilor și suporterilor.

UEFA, primele detalii despre starea lui Christian Eriksen, după ce a fost transferat la spital

Au fost scene greu de privit, sâmbătă, la meciul Danemarca – Finlanda, de la Euro 2020. Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, în minutul 43, fără să fi fost lovit de vreun adversar. Danezul a fost resuscitat minute în șir de echipa medicală. În tot acest timp, coechipierii săi au făcut zid în jurul lui, pentru a-şi proteja colegul, asupra căruia se intervenea cu defribilatorul, unii, plângând, alții rugându-se. În cele din urmă, sportivul a fost scos de pe teren, pe o targă ce era acoperită, aproape în totalitate, de un material alb ținut de personalul medical, urmând să fie transportat de urgență la spital.

Potrivit unei imagini realizate de Gettyimages şi postată de zeci de utilizatori de pe Twitter, fotbalistul a fost scos de pe teren conştient. „Slavă Domnului, Christian Eriksen pare conștient și este în drum spre spital!”, se arată într-un mesaj pe Twitter, alături de poza fotbalistului pe targă.

În urma episodului șocant, UEFA a suspendat meciul Danemarca – Finlanda.

„Având în vedere evenimentele medicale care l-au avut în centru pe Eriksen, o şedinţă de criză a fost convocată. Mai multe detalii despre meci vor fi comunicate la 19:45 CET. Jucătorul a fost transferat la spital şi a fost stabilizat”, a transmis UEFA.

Christian Eriksen, resuscitat pe teren
Christian Eriksen, scos de pe teren, pe targă

„Este conștient. Respiră singur și poate vorbi”

După ce a vorbit cu tatăl vedetei naționalei daneze, agentului lui Christian Eriksen a declarat, pentru NPO Radio 1, că sportivul este conștient, respiră singur și poate vorbi.

Federația daneză a transmis, în urmă cu puțin timp, un comunicat prin care oferă noi detalii despre starea de sănătate a fotbalistului, precizând că acesta este „conștient și urmează să fie supus mai multor investigații medicale”.

„Christian Eriksen este conştient şi este la Righospitalet pentru investigaţii suplimentare”, a transmis federația daneză, pe Twitter.

Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei României a comentat evenimentele de pe „Parken” și spune că intevenția rapidă a medicilor a fost esențială. Popescu a încercat să explice imaginile care au cutremurat întreaga Europă.

„Important este momentul în care intervii. Dacă intervii în acele minute de aur, faci manevrele, el poate fi resuscitat și ținut în viață. Masajul cardiac înseamnă că inima s-a oprit. Dacă există aceste imagini cu jucătorul, înseamnă că resuscitarea a avut succes. La un asemenea nivel, totul este foarte bine organizat. Și eu sper ca jucătorul să-și revină în integralitate. Posibil să fi avut o afecțiune cardiacă ascunsă”, a spus Pompiliu Popescu pentru Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...